Grad Pula pokreće Gospodarsko vijeće

U srijedu, 8. veljače 2023. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić sa suradnicima u Komunalnoj palači sastao se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula i Obrtničke komore Pula. Tom se prigodom razgovaralo o aktivnostima koje Grad Pula planira provesti u 2023. godini iz područja gospodarstva, poduzetništva i obrtništva te o formiranju Gospodarskog vijeća Grada Pule čiji bi članovi bili predstavnici gospodarskog sektora najvećeg istarskog grada.

„Vjerujem da je ovo jedan dobar početak uspješne suradnje. Nakon godinu i po dana, smatram da je 2023. godina pravo vrijeme da se pomaknemo u komunikaciji s gospodarstvenicima. Gospodarsko vijeće dalo bi dodatni „level up“, želimo pokazati uključivost i doista biti aktivni u kreiranju gospodarskih politika u gradu“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pule Vesna Sajić predstavila je izdvajanja za gospodarstvo iz ovogodišnjeg gradskog proračuna, izdvojivši milijun eura za Coworking, 220.000 eura za potpore poduzetnicima i akcelerator, zatim sredstva za sajmove i manifestacije, a i u 2023. godini nastavlja se i s programom za poljoprivredu.

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi pojasnila je planove o razvoju Pulskog Inovacijskog Centra, Coworking projektu, i aktivnostima vezanim za klaster poduzetnika i poduzetničku zonu.

Predstavnici Obrtničke komore Pula, koji okupljaju 3 tisuće obrtnika, pozdravili su pokretanje Gospodarskog vijeća Pule, a predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić predložila je potpisivanje Sporazuma o suradnji s Gradom Pulom za što je gradonačelnik Zoričić izrazio spremnost.

Odgovori

Pin It on Pinterest