Općina Medulin obilježila svjetski dan bolesnika

Općina Medulin i ove godine, prigodnim posjetima mještanima obilježava svjetski dan bolesnika.

Njega je utemeljio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, a obilježava se svake godine 11. veljače.

Tim povodom su načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Marko Cukon i Viši savjetnik za poslove načelnika Gianni Bužleta posjetili bolesne mještane u svim mjesnim odborima Općine Medulin. Tijekom posjeta, razgovaralo se o svakodnevnim temama i problemima s kojima se oni kao bolesne osobe susreću, ali i o mogućnostima participacije proračuna Općine Medulin u rješavanju ili bar ublažavanju spomenutih problema.

Namjera ovog dana je i prisjetiti se te zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Odgovori

Pin It on Pinterest