Nepropisno parkirana vozila kod Povijesnog i pomorskog muzeja Istre uništavaju zelenu površinu

U ponedjeljak, 13. veljače postavljanje stupića za sprječavanje nedozvoljenog prolaza do Gradinskog uspona

Grad Pula je još početkom studenog 2022. godine uveo novu organizaciju prometa kojom je zabranjen promet svim vozilima u oba smjera bez odobrenja na Gradinskom usponu u Puli, neposredno uz Povijesni i pomorski muze Istre – Museo storico e navale dell Istria.

Sukladno prometnom elaboratu izrađenom od ovlaštenog inženjera, a na kojeg je dobivena suglasnost Policijske uprave istarske, tada su postavljeni prometni znakovi koji ukazuju na novu organizaciju prometa, a sve s ciljem sprječavanja nepropisnog parkiranja vozila na zelenim površinama što je posljedično dovelo do uništavanja okoliša u blizini Povijesnog i pomorskog muzeja Istre – Museo storico e navale dell Istria.

Kako navedenu signalizaciju određeni broj vozača ne poštuje i unatoč zabrani prometuje Gradinskim usponom te parkiraju na navedenim površinama, Grad će, sukladno elaboratu, postaviti stupiće za sprječavanje prolaza.

Stupići će se postaviti u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine i to u ranojutarnjim satima.

Građanke i građani, koji imaju parkirana vozila u zoni ograničenog prometa, odnosno na Gradinskom usponu, mole se da vozila parkiraju na označena parkirališna mjesta najkasnije do nedjelje, 12. veljače. Nakon toga bit će onemogućen ulazak i izlazak vozilima bez odobrenja u navedenu zonu. Vlasnike koji  ne budu uklonili svoja vozila bit ćemo primorani sankcionirati.

Odgovori

Pin It on Pinterest