Promenadni koncert na Gradskoj tržnici 18. veljače!

SAKUD-ov program Glazba i grad, a ujedno i dugogodišnja manifestacija Glazbeno jutro,  održat će se u subotu, 18. veljače 2023. od 10,30 sati uz promenadni koncert na Gradskoj tržnici Pula, na Trgu Prvog svibnja.

Sudionici su Pulske mažoretkinje, ženska klapa Teranke i bandovi  OKUD-a Istra.

Pulske mažoretkinje već  30 godina predstavljaju svoj Grad u Hrvatskoj i inozemstvu i ponosno nose njegove boje. Na Državnom prvenstvu mažoretkinja RH  osvojile su dvije zlatne i dvije brončane medalje. Uz Pulske, nastupiti će i njihove kolegice Barbanske mažoretkinje, a predstavit će se s tri koreografije:

  1. Pulske mažoretkinje  – kadetski A sastav
  2. Barbanske mažoretkinje – kadetski sastav
  3. Pulske mažoretkinje – juniorski sastav

Svima poznata i nagrađivana ženska klapa Teranke djeluje u sklopu Puhačkog orkestra grada Pule, a predstavit će nam se sa sljedećim programom: „Puna mi Pula“, u obradi Ljube Stipišića Delmate, zatim „Žetvu žela goron divojka“, dalmatinska narodna pjesma u obradi Vjekoslava Šuljića, „O jablane moj visoki, dalmatinska narodna u obradi Marka Rogošića, te „ Majka Maru bije i kara“ narodna dubrovačka u obradi Vicka Dragojevića.

OKUD Istra predstavit će mlade bandove pod mentorstvom prof Aleksa Nadišića, sa sljedećim repertoarom:“Always on the run“ od L. Kravitza i pjesmom „Simple man“ banda Lynyrd Skynyrd.

Članovi udruge Puhački orkestar grada Pule, koja ove godine puni tri desetljeća djelovanja, okupljeni su u nekoliko sekcija: Puhački orkestar, Big Band Pula, Klapa Teranke i E4.

Odgovori

Pin It on Pinterest