25. veljače koncert kvinteta “Giuseppe Anedda” u INK

Plectrum kvintet “Giuseppe Anedda” 25. veljače 2023. u 19:30 sati u dvorani „Pietro Ciscutti“

INK Gradsko kazalište Pula najavljuje program dosljedan svjetskih pozornica. Međunarodno priznati kvintet „Giuseppe Anedda“ od strane kritike ali i publike.

Plectrum kvintet “Giuseppe Anedda”, nastao je kao posveta velikom mandolinisti koji je posvetio svoj život širenju i revalorizaciji mandoline te se afirmirao u dvadesetak godina koncertnog djelovanja kao jedna od najboljih međunarodnih formacija takve vrste glazbe. Vjerni tradiciji Anedde, njezinih sastavnica, etabliranih solista i učitelja koji surađuju s glavnim talijanskim glazbenim institucijama kako bi zaštitili jedno od najstarijih i najtipičnijih kulturnih nasljeđa europske tradicije i promovirali nova djela za mandolinu u toj tradiciji. Ansambl je koncentrirao u prestižnim dvoranama u Italiji i inozemstvu (Španjolska, Portugal, Austrija, Francuska, Njemačka, Japan) i  uspješno sudjelovao u radijskim i televizijskim programima, stekavši poštovanje javnosti i kritike.

Koncert održan u Cappelli Paolina del Quirinale, uz izravan prijenos na Radio Rai 3, često je slušan na radijskom kanalu Filodiffusione Rai. Posvećenost kvinteta Giuseppeu Aneddi bila je odlučujuća za uključivanje njegova imena u toponimiju Cagliarija. Godine 2012. povodom obilježavanja stote obljetnice rođenja Giuseppea Aneddea organizirali su uspješnu talijansku turneju po svim većim gradovima Italije. Plectrum kvintet “Giuseppe Anedda” dobitnik je reprezentativnog odličja predsjednika Talijanske Republike. Ansambl  je nedavno izdao CD za Brilliant Classics s poznatom uvertirom Gioacchina Rossinija povodom 150. obljetnicu njegove smrti, a trenutno je angažiran na realizaciji sličnog izdanja inspiriran simfonijama Domenica Cimarose.

Kvintet Plectrum “Giuseppe Anedda”:

Emanuele Buzi, mandolina

Norberto Gonçalves da Cruz, mandolina

Valdimiro Buzi, mandola

Andrea Pace, gitara

Emiliano Piccolini, kontrabas

Odgovori

Pin It on Pinterest