Paolo Krajcar peti na europskom kupu u Španjolskoj!

Paolo Krajcar, judaš judo kluba Istarski borac stigao je nadomak medalje na europskom kadetskom kupu održanom u španjolskoj Fuengiroli, zauzevši peto mjesto u kategoriji do 73 kg. Na natjecanju su nastupila dva pulska kadetska reprezentativca Hrvatske, Paolo Krajcar i Edvard Radolović, finalisti nedavno održanog prvenstva Hrvatske.

U vrlo jakoj konkurenciji 37 natjecatelja Paolo je u prvom kolu bio uvjerljiv protiv Estonca Ralfa Oscara Siima, protiv kojega je plasirao nožno bacanje, pa posao okončao zahvatom u parteru. U drugom kolu ponovno je bio uvjerljiv, natjeravši Litvanca Daniela Grablevskija na predaju polugom u parteru. Zatim ga je čekao puno teži posao protiv Mongolca Shinetulge Badrakha. U rovovskoj i krajnje iscrpljujućoj borbi niti jedan natjecatelj nije uspio ostvariti prednost te je ista otišla u produžetak, u kojemu je pulski borac uspio zadržati koncentraciju i nožnim bacanjem ostvario ipon za prolaz u četvrtfinale. U četvrtfinalu ga je čekao Francuz Thomas Jacqueline, još jedan izuzetno zahtjevan protivnik. U posljednjoj minuti ostvario je prednost bacanjem, te istu krajnjim naporom sačuvao do isteka vremena. U polufinalu je ipak morao priznati nadmoć Britancu Dereku Marczaku. Britanac je iskoristio fizičku nadmoć, te je slavio na bodove i ušao u finale, a Puljana gurnuo u borbu za broncu protiv još jednog Francuza Jawanysa Bellevala. Borba je bila ravnopravna, no na polovici borbe Francuz je kaznio jedan loš i ishitren napad pulskog borca i kontrabacanjem ostvario pobjedu.

Petim mjestom sa četiri ostvarene pobjede Krajcar je ostvario normu za nastup na kadetskom prvenstvu Europe koje se održava u lipnju u portugalskoj Coimbri, te kaparirao mjesto na nastup na svjetskom kadetskom prvenstvu kojega je u kolovozu domaćin Zagreb.

Edvard Radolović je dobro započeo nastup pobjedom protiv Estonca Armin-Ott Talpasa, da bi u drugom kolu na bodove od njega bio bolji Francuz Noah Boue. Za pulske kadete nema odmora, ovaj ih tjedan očekuju reprezentativne pripreme, a za tri tjedna slijedi nastavak europske turneje europskim kupom u Zagrebu, na kojemu će uz ovaj dvojac nastupiti i treći pulski reprezentativac Nikola Milovanović koji nije nastupao u Španjolskoj.   

Odgovori

Pin It on Pinterest