Na Velom Vrhu i u Štinjanu održani tematski susreti predstavnika trgovačkih društava s građankama i građanima u mjesnim odborima

U ponedjeljak, 20. veljače 2023. godine održani su prvi tematski susreti direktora trgovačkih društava s građankama i građanima u mjesnim odborima Veli Vrh i Štinjan.

Tom su prigodom na pitanja mještanki i mještana dvaju mjesnih odbora odgovarali direktori ili predstavnici trgovačkih društava Pragrande, Vodovod, Plinara, Herculanea i Pulapromet.

Direktor trgovačkog društva Pragrande Kristijan Benčić u Mjesnom odboru Veli Vrh rekao je kako se potpisivanje ugovora s izvođačima radova, na izgradnji sustava odvodnje na području naselja Veli Vrh i Šijana te početak gradnje, očekuje u travnju ove godine.

Kada je riječ o sanitarnoj odvodnji na području naselja Veli Vrh i Šijana izgradit će se 8.494 metara gravitacijskih i tlačnih vodova te 3 crpne stanice. U sklopu izvođenja radova na odvodnji planirana je i izgradnja vodoopskrbne mreže u dužini od 3.449 m metara.

Građane je zanimalo i koje su ulice na Velom Vrhu obuhvaćene odvodnjom i vodoopskrbom te im je rečeno kako su to Vodnjanska cesta, Petrovićeva ulica, Ulica Fojba, Paganorska ulica, Bunarska cesta, Paduljski put, Belasova ulica, Tivolski put i Ulica Braće Leonardelli.

„U sklopu Aglomeracije Pula sjever na području grada Pule obuhvaćeno je naselje Štinjan. Planirana je rekonstrukcija i izgradnja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje. Sustav javne odvodnje, odnosno proširenje sekundarne mreže predviđa 10.328,36 metara sa 3 crpne stanice, a sustav javne vodoopskrbe u iznosu od 4.407 metara naselja Štinjan i 2.250 metara naselja Valdenaga“, pojasnili su iz Pragrandea na tematskom susretu s mještanima Mjesnog odbora Štinjan.

Obuhvaćene su Fažanska i Štinjanska cesta, ulice Fortin, Baližerka, Selo, Put za kanalić, Lungera, Prilaz Runci, Turulska ulica, Šurida, Prilaz Plazina i dio ulice Varoš.

Podsjetimo, u prosincu 2022. objavljen je na Poziv za ,,Financiranje provedbe investicijskih projekata koji se odnose na poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. Projektna prijava je aplicirana  i trenutno je na odobravanju kod Hrvatskih voda i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Nakon prihvaćene prijave slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Javne nabave za radove i usluge projekta su već pokrenute i nakon evaluacija ponuda slijedi potpisivanje Ugovora s izvođačima radova. Početak radova očekuje se nakon sezone, odnosno u rujnu 2023. godine.

Danas, 21, veljače nastavljaju se tematski susreti i to u Mjesnom odboru Valdebek u 16,00 sati te u 18,00 sati u Mjesnom odboru Busoler.

Uz predstavnike trgovačkih društava Pragrande, Vodovod, Plinara, Herculanea i Pulapromet, u Mjesnom odboru Busoler sudjelovat će i predstavnici Elektroistre.

Odgovori

Pin It on Pinterest