U mjesnim odborima Valdebek i Busoler održani tematski susreti predstavnika trgovačkih društava s građankama i građanima

U utorak, 21. veljače 2023. godine održani su drugi tematski susreti direktora trgovačkih društava s građankama i građanima u mjesnim odborima Valdebek i Busoler.

Na pitanja mještanki i mještana dvaju mjesnih odbora odgovarali direktori ili predstavnici trgovačkih društava Pragrande, Vodovod, Plinara, HEP, Herculanea i Pulapromet.

Direktor trgovačkog društva Pragrande Kristijan Benčić u Mjesnom odboru Valdebek predstavio je realizirane projekte u 2022. godini te rekao da je u okviru radova u naseljima Dolinka i Valdebek izgrađeno 1.706 metara gravitacijskih i tlačnih vodova i dvije crpne stanice kojima su bile obuhvaćene ulica Lovežica, Valdebečki put, Putinjina ulica i Dolinka.      

Pojasnio je problematiku u Ulica Lovežica za koji su građani u više navrata ukazivali te rekao da je izgradnjom nove kanalizacije u Valdebeku postojeća nespojena kanalizacija u naselju Lovežica spojena na novoizgrađenu crpnu stanicu Fojbon. Pregledom postojećih  kućnih priključaka u ulici Lovežica ustanovljeno je urušavanje kanala na nekim pozicijama. Najavio je da je u tijeku postupak nabave za radove na rekonstrukciji kućnih priključaka te da će se u 2023. godini raditi izgradnja fekalne odvodnje dijela Ulice Drenovica u duljini od 43 m.

Što se tiče realiziranih projekata u 2022. godini na području MO Busolera rekao je da je u okviru radova na odvodnji u naselju Busoler izgrađeno 405 metara gravitacijskih i tlačnih vodova i jedna crpna stanica. Predstavio je projekte u planu kroz Anglomeraciju Pula  Centar, sustav odvodnje naselja Šikići – Škatari kojima bi se izgradili kanali i tlačni vod dužine 14.5 km i dvije crpne stanice te sustav odvodnje naselja Valmade – Monte Šerpo kojima bi se izgradili kanali i tlačni vod –u dižini oko 9 km te četiri crpne stanice.

Pojasnio je da Aglomeracija Pula centar ući će u naredno programsko razdoblje Operativni program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. (OPKK) za koje nisu još doneseni uvjeti za prijavu projekata za vodnokomunalnu infrastrukturu.

Predstavnik Vodovoda je obavijestio građane mjesnih odbora da postojeće mreže zahtijevaju rekonstrukciju te da se planira izvesti zamjena cijevi u pojedinim ulicama. Naglasio je da će se izgradnja u naseljima Busoler i Valdebek koordinirati s Gradom Pula, Plinarom, Cestama kako bi uklopili radovi što će nastojati napraviti i Plinara kako je najavio njihov predstavnik.

Građani su iskazali interes za uvođenjem dodatnih autobusnih linija na području Busolera i Valdebeka te povezivanja s Verudom, Vidikovcem i morem za što trenutno nema mogućnosti, ali će se po osposobljavanju novih vozača pokušati ići s pilot projektima za iznesene prijedloge.

Odgovori

Pin It on Pinterest