Pust osuđen i spaljen u Galižani i u Vodnjanu

Pust u Vodnjanu kriv je što je izgradio kuće uz more blokiravši pristup, nije starijim sugrađanima osigurao mirno mjesto za starost, niti barke za prijelaz preko poplavljenih ulica, zagospodario je onime što pripada svima nama, nikad nije pokupio “kolačiće” svoga psa, dozvolio si je kritizirati druge, a da se prije toga nije pogledao u ogledalo, obnovio si je kuće i građevinski otpad bacio u naše dvorište… Za počinjene zločine mora gorjeti!

I na sveopće veselje zgorio je Pust u utorak navečer, 21. veljače 2023. godine, na Narodnom trgu u Vodnjanu pred brojnom publikom. Optužilo ga se i da nije oživio povijesnu jezgru grada, ali te večeri to nije tako izgledalo. U programu Grada Vodnjan-Dignano za završetak maškaranih ludorija nastupila je grupa Dellboys iz Lovrana, koji su po drugi put na istom trgu napravili odličan ugođaj tijekom večeri, pa su mnogi i zaplesali pod maskama.

Prije Vodnjana, po dobroj staroj tradiciji spaljen je pust i u Galižani u organizaciji Zajednice Talijana “Armando Capolicchio” Galižana. Optužen je, osuđen i presuđen za to: “…što nije napravio mjesto za sastajanje mladih, nije posadio više stabla, nije popravio željezničko stajalište i uveo nove vozne linije, što je pustio bijele putove pune rupa kao da je sir emental, što više nema ambulante i poštanskog ureda, što nas hipnotizira ispred ekrana, što se djeca više ne znaju igrati, što smo svi nestrpljivi i nervozni…”.

Prije paljenja pusta na Rukometnom igralištu u Galižani, plesne su točke u skupnim maskama, koje su proteklih dana predstavljali na karnevalima, izvela djeca DV-SI “Petar Pan” iz Galižane te učenici OŠ-SE “G. Martinuzzi” PŠ-SP Galižana – Gallesano.

Odgovori

Pin It on Pinterest