Od danas je Bulevar otvoren za promet!

Filip Zoričić: Hvala građanima na strpljenju

Danas, 25. veljače 2023. godine u 8,00 sati Arsenalska ulica otvorena je za promet nakon završetka radova na izvanrednom održavanju kolnika i sustava oborinske odvodnje.

Gradonačelnik Filip Zoričić je obišao radove s p. o. pročelnicom Upravnom odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Anjom Ademi, voditeljem gradilišta, predstavnicima Cesta, te direktorima trgovačkih društava Herculanea i Pragrande.

„Otvaramo Arsenalsku ulicu nakon obnove. Jako smo zadovoljni ne samo izvedbom nego i kako će funkcionirati Bulevar. Bit će to lijepi ulaz u grad i to nas sve jako raduje. Hvala građanima na strpljenju svih ovih mjeseci. Oprali smo zid nakon dugo godina, posadili smo osam platana, označili biciklističko – pješačku stazu, izmjestili pješačke prijelaze na križanju Arsenalske ulice s Bečkom i Ulicom sv. Polikarpa radi povećanja sigurnosti pješačkog prometa te prilagodili pješačke prijelaze osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Ulica lijepo izgleda i nadam se da će se svima svidjeti“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić zahvalivši nadzoru, svim izvođačima, Odjelu za komunalni sustav i upravljanje imovinom i pročelnici Anji Ademi te svima koji su sudjelovali u projektu.

Direktor Pragrandea Kristijan Benčić rekao je da se u sklopu redovitog održavanja napravila se rekonstrukcija sustava oborinske odvodnje na području Arsenalske ulice.

„Eliminirale su se dvije trećine šahtova koji su predstavljali veliki problem i koji su propadali. Ti su šahtovi uklonjeni, a oni koji su ostali pomakli su se van kolotraka. Slivnici su pomaknuti do samog kolnika i rekonstruiran je bočni sustav odvodnje uzduž cijele ulice“, pojasnio je Benčić.

Nadzorni inženjer Filip Banovac pojasnio je da je problem sa šahtovima i Arsenalskom ulicom bio u tome što druga sanacija bila loše napravljena. Ulica nije imala problema zbog slijeganja i pucanja, tlo je dobro konsolidirano i nabijeno, već je problem bio u tome što je linija oborinske odvodnje bila postavljenja na krivoj lokaciji, loša druga sanacija i loše izvođenje ondašnjih radova.

„Svi smo koristili ovu ulicu, građani i struka, i svi smo imali jednake primjedbe na nju. Ovo je treći put da je ulica sanirana. Utrošili smo jako puno vremena, truda i znanja na ovaj projekt i ovu gradnju. Strogo smo poštivali pravila struke. Projektna dokumentacija je izrađena s posebnom pažnjom. Smatram da, s obzirom na sve što smo ovdje odradili, će ova ulica sada postati ponos svima i da nitko neće imati primjedbe“, rekao je nadzorni inženjer na gradilištu Filip Banovac.

Radove su izvodila trgovačka društva Cesta, Pragrande, Herculanea, Pula parking, obrti Blue Fun i Edo gradnja. Vrijednost radova procjenjuje se na 500.000 eura bez PDV-a.

Otvaranjem Arsenalske ulice za sav promet autobusi Pulaprometa koji voze na linijama 1, 2a, 2c, 3a 4, 4a i 6 ponovo prometuju po svojim uobičajenim trasama.

Odgovori

Pin It on Pinterest