Policija upozorava: “pripazite na divljač na cestama”

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Foto: Ilustracija

Na području Ližnjana su jučer zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 18.55 sati kada je 41-godišnjaku, koji je upravljao automobilom Volkswagen, zagrebačke registracijske oznake, u Ulici Sv. Mihovila istrčalo krdo divljih svinja na kolnik. Jedna životinja udarila je u vozilo i uginula.

Potom je oko 20.10 sati u Jadreškima 30-godišnjak automobilom Alfa, pulske registracijske oznake naletio na zeca koji je nakon udara u automobil uginuo.

U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest