Uljanikovci pobjeđivali na tri različita jedriličarska polja! 

Una Krivić uzela je pobjedu u Opatiji na kriterijskoj regati; Edi Jurman bio je drugi na međunarodnoj regati u slovenskom Portorožu, a Tea Peteh odnijela trostruku pobjedu na Malom Lošinju!

Vikend prepun događanja na moru, JK Uljanik je nastupio čak na tri fronte:

Na kriterijskoj regati za regiju sjever u Opatijii, na Opti Opening regati u Portorožu i laserkoj regati na Malom Lošinju. Prve lijepe vijesti stižu sa kriterijske regate regije sjever u Opatiji gdje će prvih 40 nakon kvalifikacijskog ciklusa imati pravo nastupa na posljednje 4 kriterijske regate gdje će obje regije jedriti zajedno.

Una Krivić imala je svoj čaroban vikend! Osvojila je uvjerljivo drugo mjesto ukupno i time si osigurala prvo mjesto u konkurenciji djevojčica. U Opatiji se ove godine odjedrio cijeli program po jačoj buri i tramontanti.

Ostali Uljanikovci:

7 Roman Mohorović

8 Juraj Lencović

9 Ivano Kaić

13 Martin Mesić

35 Noel Matković

48 Ivan Družeta

58 Leon Matković

67 Ana Perušić, 3. cura do 12. godina

Najbolja tri optimista JK Uljanika koji se ove godine žele uvrstiti u sam vrh hrvatske Optimist ranking ljestvice boravili su ovaj vikend u susjednoj Sloveniji na otvaranju sezone u regati Opti Opening. Edi Jurman unatoč maloj nezgodi u drugom plovu upisao se visoko u ukupnom poretku na 2. mjesto među 150 jedriličara iz cijele Europe. Njegov klupski kolega Matteo Matković držao se stalno u top deset, međutim zbog jednog preuranjenog starta regatu je završio na 13. mjestu. Klupska kolegica Ema Grabar imala je dobre pojedinačne ulaze, ali jedna greška na startu i nažalost odustajanje iz jednog plova zbog više sile, nije joj omogućilo biti među prvih deset. Regatu je završila na 30. mjestu. Sve u svemu za ovu trojicu dobar test event u međunarodnoj floti.

U Malom Lošinju na Proljetnom Kupu za klase ILCA 4 i 6 Tea Peteh pobjedila je u sveukupnoj konkurenciji u klasi ILCA6 i tako odnjela pobjedu među djevojkama i djevojkama do 19 godina. Katja Rabak bila je 4. ukupno i 2. među djevojkama.

Tedi Leonardelli završio je na 5. mjestu, dok je Iva Rokvić bila 6., odnosno 3. među djevojkama.

U klasi ILCA4 Vito Fili vraća se na Bunarinu s bronzom u ukupnom poretku. Lea Rakovac bila je sedma, odnosno 3. među djevojkama.

Sljedeća regata na programu za Laseraše jest Europsko Prvenstvo za Seniore u talijanskoj Andori, gdje će boje kluba braniti Tedi Leonardelli i Tea Peteh u olimpijskoj klasi ILCA6. Prvi dan natjecanja je sljedeće nedjelje 12. ožujka u 12 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest