Krajem ožujka radionice za građanke i građane ”Kako do vlastite elektrane” 

Grad Pula će uskoro otvoriti prijave za radionicu

U sklopu provedbe projekta “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju”  Pula će biti prvi grad u kojem će se održati radionice za građanke i građane „Kako do vlastite elektrane“.

Radionica će se održati pod vodstvom Zelene energetske zadruge, uz podršku projektnih partnera.  Radionice su planirane za građanke i građane koji imaju visoke troškove za električnu energiju u svojim kućanstvima te žele imati vlastitu fotonaponsku elektranu (FNE) koja će im omogućiti uštede od najmanje 70%. Cilj je odgovoriti na sve segmente i dati potrebne korake do realizacije FNE te promicati važnost korištenja čistih izvora energije i održive ekonomije. Radionica je predviđena u trajanju od 2 sata za 30 polaznika te će se u Puli održati u zadnjem tjednu ožujka, 2023. godine.

Projekt “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” ima za cilj do proljeća 2024. godine osigurati ugradnju 1 MW solarnih elektrana na javne objekte na području Istarske županije, Poreča, Pule, Cresa, Čakovca, Zaprešića i Ivanić-Grada. Projekt “Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa “Energija i klimatske promjene” u iznosu 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava.

Grad Pula, kao projektni partner osigurat će kroz provedbu aktivnosti instalaciju dvije sunčane elektrane i to za osnovne škole Veli Vrh i Vidikovac.

Odgovori

Pin It on Pinterest