Mame iz JK Uljanika MAXI jurilicom na drugo izdanje Full moon regate!

Ovogodišnja proslava međunarodnog dana žena na Bunarini u Jedriličarskom klubu Uljanik dovodi posebnu priču! Pulska jedriličarka, Petra Kliba, koja je sa 19 godina oplovila svijet u regati, okupila je oko sebe 11 žena, koje će na Volvo Ocean brodu zajedriti na ruti Pula-Cres na drugom izdanju Full Moon regate u organizaciji JK Delfin iz Pule!

“Dovele smo sina i kćer u školu jedrenja na Bunarini, i na kraju se i mi same zaljubile u jedrenje! Pohađale smo Školu jedrenja za odrasle koju u JK Uljaniku vodi Petra Kliba i ostale u jedrenju, i eto nas na našoj prvoj regati i to ni manje ni više nego na jednom MAXI krstašu!” – pričaju Azra Šljivo i Tatjana Modrušan.

“Povodom proslave međunarodnog Dana žena za 8. ožujak ove sam godine odlučila udružiti jedriličarke koje sam upoznala za vrijeme moje jedriličarske karijere u jedan veći projekt upravo u mojoj rodnoj Puli, da potaknem sve one žene koje misle da su pre stare za jedrenje, da mi se što prije pridruže, jer jedrenje je sport koji nema granica, a mi živimo na moru i svatko bi trebao znati jedriti!” – ispričala je Petra i nastavila:

“Dolaze nam jedriličarke iz 9 europskih zemalja koje sam ja upoznala kroz različite jedriličarske projekte: Steffi i Melanie su samnom prejedrile Atlantik i Baltik u regati u ženskom timu; Vanna je samnom jedrila – ali i protiv mene – u olimpijskoj klasi match race; Ligu sam upoznala preko Erasmus+ projekta SHE SAILS; s Juliom sam prejedrila regate na Jadranu i Dunavu; s Viktoriom sam se upoznala na Visu na jednoj prelijepoj regati posvećenoj ženama PMS; Clari sam bila mentor u Magenta projektu; Ines, Azra, Lena i Tatjana su odrasle kod mene na Bunarini u Školi jedrenja na Stratosu!” .

Međunarodna posada broda iz 9 različitih zemalja:

Petra Kliba, skipper 

Ines Hudobec 

Melanie Aalburg  

Steffi Edeler  

Azra Sljivo  

Liga Platais  

Julia Koch  

Viktória Galla  

Vana Vlastaki  

Clara Svensdotter  

Lena Borcherding   

Tatjana Modrušan 

Cure idu po brod već u četvrtak kako bi odradile lagani trening i upoznavanje, jer one međusobno nikada nisu jedrile zajedno, a većina njih će se prvi put vidjeti u životu povodom ove prilike!

Od četvrtka navečer MAXI Volvo Ocean brod koji je sudjelovavo na regati oko svijeta biti će u ACI Marini PULA, a naš ženski jedriličarski tim predvođen Petrom Klibom možete vidjeti u petak u 18h na startu kraće regate oko Briona, dok će u subotu u 7 sati ujutro krenuti putem Cresa povodom 2. Full Moon regate.

Odgovori

Pin It on Pinterest