Održana druga sjednica Savjeta mladih Grada Pule

U Komunalnoj palači održana je druga sjednica Savjeta mladih Grada Pule koju je vodio predsjednik Paolo Trani. Tom je prigodom jednoglasno usvojen Poslovnik o radu Savjeta mladih Grada Pule.

Na sjednici je predstavljen projekt „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ koji  svojim aktivnostima doprinosi procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2023. do 2027. godine. Projekt uključuje mlade, u dobi od 13 do 30 godina, koji će kroz aktivnosti u obliku osmišljavanje pitanja za anketu  identificirati osam područja interesa mladih. Predsjednik Paolo Trani naglasio je važnost sudjelovanja Studentskog zbora u Puli u navedenim aktivnostima zbog tematskih cjelina poput studentskog smještaja i zapošljavanja.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Pule naglasio je važnost prijedloga gradonačelnika Filipa Zoričića o potrebi održavanja različitih tribina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula koja zbog nedostatka centra za mlade, trenutno služi kao privremena lokacija.

Na sjednici je predsjednik savjeta informirao članove o novom nacrta Zakona o savjetima mladih te je predložio prikupljanje donacija u svrhu prikupljanja menstrualnih higijenskih potrepština za srednje škole.

Odgovori

Pin It on Pinterest