U humanitarnoj akciji “Lopta Za Djecu” prikupljeno 5.940,00 € 

Danas je u Domu sportova Mate Parlov održano veselo i zaigrano uručenje donacije predstavnicima Dječjeg vrtića  “Mali svijet” Pula. Uručenju su prisustvovali predstavnici Košarkaškog kluba Pula 1981, ravnateljica Dječjeg vrtića  “Mali svijet” Tamara Pranjić te najzabavnije društvo mališana iz skupine Cvjetići i Krijesnice, skupine s teškoćama u  razvoju s njihovim odgajateljicama Dolores Bašić, Katarina Marketanović, Mateja Hrestak, Alana Tropšek i  defektologicom Sanjom Čagalj Huber.  

Nakon razigranog sportskog druženja mališana s igračima Bijeloplavih upriličena je dodjela donacije ravnateljici  Pranjić, a djeca su predstavnicima organizatora uručila poseban likovni poklon koji su samostalno pripremili uz  pomoć svojih odgajateljica. Rad će već danas dobiti posebno mjesto u prostorima Pule 1981 kao podsjetnik na snagu  zajedničke akcije. Iznos koji je bilo potrebno prikupiti za nabavu potrebne opreme i sredstava bio je 5.000,00 €, a kako je prikupljeno  5.940,00 € DV „Mali svijet“ će proširiti popis potreba i svom prvobitnom popisu dodati još poneku igračku ili alat za  rad. Sav novac će biti utrošen u nabavu opreme za rad skupina s djecom s teškoćama u razvoju te će im se na taj  način omogućiti kvalitetniji rad i provedeno vrijeme u vrtiću. 

Bijeloplavi, kao organizatori humanitarne akcije, su iskoristili priliku i zahvalili svima koji su se odazvali i pomogli u  prikupljanju donacija. Partneri u humanitarnoj akciji bili su MNK Stanoinvest Futsal Pula te Odbojkaški klub Pula, a  bezrezervno su se akciji priključili i NK Istra 1961 te Udruga Fort Punta Cristo. Uz članove Pule 1981, Goran  Mihovilović iz MNK Stanoinvest Futsal Pula i Dean Sinković iz OK Pula stavili su se na raspolaganje i dali veliki  doprinos realizaciji akcije. 

Građani Pule su mogli donirati na utakmicama i eventima spomenutih klubova i udruga za trajanja humanitarne  akcije od 25.01. do 25.02.2023. Na utakmicama je tako prikupljeno 1.537,43 €. Donirati se moglo i putem uplate na  žiro račun humanitarne akcije koji je samo za tu svrhu bio otvoren pri OTP banci, a gdje je prikupljeno 4.402,57 €.  Ovim putem organizatori zahvaljuju upravo svim tim pojedincima i pravnim osobama koje su prepoznale potrebu  pružanja podrške najmlađim i najosjetljivijim članovima našeg društva. 

Posljednjeg dana humanitarne akcije, 25.02. osim utakmica uključenih klubova organiziran je i turnir u graničaru za  djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojem je svoje vještine u graničaru odmjerilo preko 60 djece. U organizaciji turnira  graničara zahvala ide Matiji Červenom čije je znanje i iskustvo bilo od velike pomoći. Borba među ekipama je bila  neizvjesna do samog kraja, potekla je i koja suza, ali zabava je bila na vrhuncu sva tri sata koliko je turnir trajao.  Najbolje dvije ekipe Vatreni i Mali humanitarci će biti nagrađene odlaskom i druženjem u Adventure Parku Jangalooz  u Pomeru kojima organizatori zahvaljuju na podršci i pokroviteljstvu turnira.  

Veliko hvala ide i svim ostalim klubovima, pravnim subjektima i pojedincima koji su nesebično pomogli u realizaciji akcije na bilo koji, i najmanji način. Posljednje, ali jednako veliko hvala ide svim medijima koji su svojim doprinosom  podržali akciju i više od onog što se očekivalo. Svjesni da je ovo samo dio onog što je potrebno za pomoć Košarkaški  klub Pula 1981 zajedno s partnerima i prijateljima namjerava nastaviti s organizacijom sličnih humanitarnih akcija.

Odgovori

Pin It on Pinterest