U organizaciji Grada Pule održana druga KLIK konferencija – Održivi turizam u Istri

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma,  u utorak, 14. ožujka, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održala se KLIK konferencija pod nazivom “Održivi turizam u Istri“. Organizatori konferencije bili su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta.

Konferencija je zamišljena kao festival struke predstavnika stručnjaka iz prakse u turizmu, predavača novih trendova i smjerova u turizmu, studenata, učenika i nastavnika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će biti nasljednici stečenog znanja. 

Konferenciji se odazvala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov koja je pozdravila prisutne u ime gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića, te zahvalila predavačima i sudionicima na velikom odazivu.

„Grad Pula jedan je od dvanaest partnera na ovom projektu, a danas se održava druga od tri predviđene konferencije u narednom periodu. Grad se vrlo rado uključio u ovaj hvalevrijedan projekt te smo se trudili biti dobar partner, a zaduženi smo za promociju i vidljivost. Tijekom cijele provedbe bili smo na raspolaganju pri implementaciji svih aktivnosti i veselimo se održavanju današnje konferencije koja će biti svojevrstan festival struke“,  naglasila je pročelnica Ivana Sokolov.

Na konferenciji je uvodno obraćanje imao župan Istarske županije Boris Miletić, a ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković, predstavila je podatke o  projektu KLIK.

Predavači na konferenciji bili su Boris Žgomba predsjednik uprave UNILINE d.o.o. i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, koji je imao izlaganje na temu Smjer turizma u Istri te Milena Mičić predsjednica uprave Aquariuma Pula d.o.o., koja je izlagala na temu Priča o uspjehu.

U sklopu Konferencije održao se i okrugli stol pod nazivom „Održivi turizam“ na kojem se raspravljalo o turističkom razvoju i utjecaju na destinaciju, masovnom turizmu, podršci zelenim inovacijama u turizmu, planiranju održivog razvoja te o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom u turizmu.

Na okruglom stolu sudjelovale su voditeljica Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju na FET „Dr. Mijo Mirković“, Kristina Afrić Rakitovac, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, načelnica Sektora za fondove Europske unije pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Maja Feketić te generalni direktor hotela Park Plaza Histria Pula, Tomislav Korošec.

Projekt KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK Pula nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.

U sklopu projekta Grad Pula zadužen je za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta poput organiziranja konferencija, tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcije i emitiranja kulinarskih edukativnih emisija te izrade informativnih i promotivnih materijala na projektu.

Realizacijom projekta KLIK, Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

Odgovori

Pin It on Pinterest