Promocija knjige “Nebesa urnebesa” Igora Grbića 24. ožujka u Gradskoj knjižnici

Zbirka poezije Igora Grbića Nebesa urnebesa bit će predstavljena u petak, 24. ožujka 2023. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

O knjizi će, uz autora govoriti, Matko Abramić, urednik i pjesnik, Noela Alić, apsolventica, i Vlatko Ivandić, pisac i pjesnik. Stihove će čitati Marija Pavić, apsolventica.

Program počinje u 19 sati.

Zbirka pjesama Nebesa urnebesa nudi nam spektar neuobičajenih i spoznajno uzbudljivih predodžbi koje nas pozivaju da preoblikujemo ili odbacimo uobičajene asocijacije. Podrazumijevanje, očekivana razumljivost zamijenjena je gotovo vizijom sasvim elementarne snage iz sasvim drugog horizonta našeg iskustva. Krajnje duboki uvid, koji ide uz pjesničku zrelost i osjetljivost, i koji nas vodi do istine, u ovom kreiranju pjesničke fantazije dodaje nove značenjske slojeve, a svakako potvrdu da se svaki motiv/događaj/predmet Grbićevim blagovijesnim sintezama pretvara u kozmički događaj. Pjesničko oko uprto je u gustoću ljudskog iskustva, u vječnost, u horizont onkraj svijeta, svijeta koji nije od ovoga svijeta, ali se nužno nastavlja na njega, zapisala je u pogovoru Nives Franić.

Odgovori

Pin It on Pinterest