Izvođenje radova u Voltićevoj ulici

Dana, 1. travnja 2023. godine, zbog radova na asfaltiranju, za promet se zatvara dio Voltićeve ulice od Meštrovićeve do Ulice Vidikovac, koja se za promet otvara u 16:00 sati istog dana.

U studenom prošle godine Vodotehnika d.d. započela je s izvođenjem radova na rekonstrukciji magistralnih cjevovoda i čvorišta Vidikovac za investitora Vodovod Pula. Radovima je obuhvaćeno i oko 100 metara kolnika Voltićeve ulice.

Prošli tjedan je gradilište preuzelo trgovačko društvo Cesta d.o.o. koje će osim sanacije dijela kolnika oštećenog prilikom radova na vodovodnoj mreži, izvesti i radove redovitog održavanja 200 metara kolnika u dijelu od Ulice Monte Paradiso do skretanje za Voltićevu 5, 7 i 9. Radovi se izvode temeljem godišnjeg ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta, prilikom kojih će se uredit i 50 metara nogostupa u blizini Crkve svetog Pavla. Također, biti će iscrtana i dva poprečna pješačka prijelaza, jedan na kraju Ulice Monte Paradiso, a drugi u Voltićevoj ulici, s ciljem boljeg pješačkog povezivanja Votićeve ulice i Ulice Monte Paradiso.

Pulapromet obavještava da od subote, 1. travnja 2023. godine do okončanja radova u Voltićevoj ulici autobusi koji prometuju na linijama 2a (Autobusni kolodvor-Verudela-Šijana) i 3a (Šijana-Verudela-Autobusni kolodvor) zaobilazit će Voltićevu ulicu i koristit će za prometovanje Rizzijevu i Palisinu ulicu. Stajališta u Voltićevoj ulici  i Ulici Monte Paradiso neće biti u funkciji, a zamjenska stajališta biti će u Rizzijevoj i Palisinoj ulici.

Autobusi na linijama 28 (Pula-Banjole-Pomer-Premantura-Pula) i 28a (Pula-Premantura-Banjole-Pomer-Pula) također će zaobilazit Voltićevu ulicu i prometovat će Rizzijevom ulicom do Ceste Prekomorskih brigada (zaobilaznica) i potom skrenut u smjeru Pješčane uvale. 

Po otvaranju Voltićeve ulice za promet u 16:00 sati, autobusi se vraćaju redovitom redu vožnje.

Mole se svi sudionici u prometu na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa koja će biti na snazi tijekom radova.

Odgovori

Pin It on Pinterest