Započela rekonstrukcija Ulice Starih statuta kao prva faza uređenja Tršćanske

Kako je Grad Pula i najavio, u ponedjeljak, 3. travnja 2023. godine započeli su najavljivani radovi u dijelu Ulice Starih statuta, na dionici od rotora na Punti do rotora na Rivi. Time je započela prva faza uređenja Tršćanske ulice, frekventne prometnice na ulazu u najveći istarski grad Pulu, posebice tijekom ljetnih mjeseci.

Nakon što je uspješno okončan postupak javne nabave za izvanredno održavanje državne ceste DC400, odnosno Tršćanske i Ulice Starih statuta, uključujući i rekonstrukciju javne rasvjete i vodovodne mreže, danas je uveden u posao odabrani izvođač radova Cesta d.o.o. Pula na dionici Ulice Starih statuta od Trga na mostu (Punta) do Ulice Riva.

Dionica od rotora na Punti do rotora na Rivi zatvorena je za promet do sredine lipnja te je na snazi privremena regulacija temeljem koje je promet, uključujući i javni gradski prijevoz, preusmjeren na Splitsku ulicu.

Autobusi Pulaprometa u Splitskoj ulici imaju privremeno autobusno stajalište, kao zamjenu za ono u Ulici Starih statuta, koje nije u funkciji. Ovakav režim prometovanja trajat će do okončanja radova.

Grad Pula poziva građanke i građane te sve sudionike u prometu na pridržavanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest