U Pulu stigao prvi kontingent posuda za biootpad

Građanke i građani Pule uskoro će dobiti smeđe posude za biootpad, a ovih dana u prostore Pula Herculanee na Valmadama stigao je prvi kontingent.

Grad Pula je, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u cilju poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, nabavio 4000 smeđih posuda za biootpad zapremine 120 litara. Ukupna vrijednost nabave iznosila je 151.304 eura bez PDV-a, odnosno 189.130 eura s PDV-om, uz sufinanciranje Fonda u iznosu od 56.927 eura (30,10 posto).

Prvih 1300 posuda već je pristiglo te je komunalno poduzeće Herculanea započelo s njihovim  kompletiranjem i pripremanjem za podjelu korisnicima. Do kraja tjedna očekuje se dostava ukupno 4000 posuda, s kojima će se, sukladno planu, krenuti u podjelu krajem travnja u mjesnim odborima Štinjan, Veli Vrh, Valdebek i Nova Veruda,  gdje je sustav individualiziran i pretežito se radi o obiteljskim kućama.

Korisnici u tim mjesnim odborima, u narednom razdoblju, dobit će i pismene obavijesti s konkretnim uputama i rasporedom odvoza.

Nakon provedene prve faze projekta, sukladno rezultatima i praksi, definirat će se daljnji pristup individualizaciji i prikupljanju biootpada, budući da je, uz posude nabavljen i sustav za automatsku identifikaciju i elektronički sustav kontrole, sve uz sufinanciranje Fonda.

Ukupna vrijednost nabave opreme i uređaja iznosi 328.879 eura bez PDV-a, odnosno 478.598 eura s PDV-om. Osim opreme, provedena je i javna nabava za edukaciju, u vrijednosti  46.300 eura bez PDV-a, odnosno 57.875 eura s PDV-om, također uz 30,10 postotno sufinanciranje Fonda.

Odgovori

Pin It on Pinterest