Obavijest o prijemu spasioca u Spasilačku službu na kupalištima na području Grada Pule za 2023. godinu

Nakon što je Grad Pula 2022. godine ponovno uspostavio spasilačku službu na plažama, započele su pripreme za ovogodišnju turističku sezonu. Od četvrtka, 7. travnja 2023. godine započele su prijave kandidata za Spasilačku službu na kupalištima na području Grada Pule za 2023. godinu.

Spasilačka služba obavljat će poslove na kupalištima kojima upravlja Grad Pula odnosno na četiri spasilačke postaje i to na Hidrobazi, Valkanama, Stoji i Mornaru. Voditelji spasilačke postaje traže se za razdoblje od 10. lipnja do 20. rujna, a spasioci na otvorenim vodama i pomoćni spasioci radit će od 15. lipnja do 15 rujna.

Kandidati za poslove spasioca i voditelja spasilačkih postaja moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • minimalno navršenih 18 godina,
  • položen tečaj osposobljavanja za spasioca na otvorenim vodama pri Hrvatskom Crvenom križu i posjedovanje važeće licence/uvjerenja,
  • posjedovanje potvrde o zdravstvenoj sposobnosti, izdane od strane medicine rada.

Kandidati za poslove pomoćnika spasioca  moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • minimalno navršenih 18 godina,
  • posjedovanje potvrde o zdravstvenoj sposobnosti, izdane od strane medicine rada.

Prednost prilikom prijema u Spasilačku službu imaju kandidati koji su već obavljali poslove spasioca te imaju prethodnog iskustva na takvim poslovima.

Rok za dostavu prijave je do popunjavanja potrebnog broja licenciranih spasioca.

Pozivaju se svi zainteresirani kandidati da prijavu zajedno s dokazima mogu dostaviti u pisarnicu Grada Pule na adresi Stara tržnica 1, 52100 Pula (sa naznakom–ZA SPASILAČKU SLUŽBU NA KUPALIŠTIMA) ili na e-mail spasioci@pula.hr

Podsjetimo, prošle godine Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule, radila je svakodnevno od 15. lipnja do 15. rujna na kupalištima Hidrobaza, Stoja, Valkane i Mornar. Služba spašavanja života na vodi, osnovana je odlukom gradonačelnika s ciljem sprječavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi.

Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj 099/546-37-14, na e-mail spasioci@pula.hr ili ovdje.

Odgovori

Pin It on Pinterest