Otvorene prijave za “Rave of the Ritualesque”: radionica spekulativne dizajnerske prakse udruge Metamedij

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (UMAS) i Sveučilištem u Novoj Gorici (SLO) organizira radionicu spekulativne dizajnerske prakse pod nazivom Rave of the Ritualesque. Radionica će se održati od 22. do 27. svibnja 2023. godine u Zajednici Tehničke kulture u Puli, Hrvatska, a vodit će je međunarodni dizajneri okupljenih u kolektivu Post Workers Theatre: Demitrios Kargotis, Dash Macdonald i Nicholas Mortimer.

Kontekst

“Raves are about our future. They inspire us to become aware of ourselves, our surroundings and our humanity. They are about how we will come together as a species and how we will treat each other. We only need to remember that raves are NOT a way of life. They are a ritual.”

-Graham St John, 2009.


Nastavno na početke udruge Metamedij kao organizatora plesnih glazbenih festivala, Post Workers Theatre vodit će šestodnevnu radionicu i besplatan party kako bi ispitali politički potencijal i kreativni kolektivizam rejv kulture. Promotrit ćemo radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva. 

Radionica će osmisliti suradničke kreativne procese koji utjelovljuju politike sadržane u praksama ‘’partijanja’’. Istražujući slušanje kao oblik aktivizma, terenski rad, javni angažman i multimedijske metode koje će inkorporirati zvučni okoliš (engl. soundscape), teatarski dizajn i performans kako bi istražili na koji način rejv postaje uprizorenje zajedničkih borbi.

Težit ćemo prema inscenaciji rejva kao društvenog dokumenta koji reflektira trenutne probleme i preokupacije Pule, polazeći od društveno-ekonomske povijesti grada i njegove preobrazbe u uslužnu ekonomiju potpomognutu prekarnim sezonskim zapošljavanjem.  

Opće informacije

Poziv je namijenjen širokom spektru sudionika, od studenata do mladih stručnjaka u području dizajna, zvuka (digitalnog/instrumentalnog), medija, performansa, mode, umjetnosti i sociologije. 

Budući da je radni jezik radionice je engleski, od polaznika očekuje dobro poznavanje engleskoga. Sudjelovanje u radionici je besplatno. Troškovi smještaja su u potpunosti pokriveni od strane organizatora. Troškovi puta i hrane nisu pokriveni. Na radionici će biti osigurana osvježenja.

Mentori

Post Workers Theatre (Dash Macdonald, Demitrios Kargotis i Nicholas Mortimer) je umjetnički kolektiv koji istražuje budućnosti politički angažiranog performansa putem osmišljavanja povijesnih oblika kreativnog otpora s ciljem adresiranja nejednakosti u suvremenim prekarnim praksama. postworkerstheatre.com

Prijave

Prijave za sudjelovanje na radionici vrše se putem online prijavnog obrasca.

Za više informacija, kontaktirajte nas na kontakt.radionice@gmail.com.

Prijave za sudjelovanje podnose se do 30. travnja 2023. godine. Broj sudionika je ograničen. Svi prijavljeni bit će obaviješteni o selekciji putem e-maila između 4. i 8. svibnja 2023. Nakon obavijesti o selekciji, od polaznika se očekuje da potvrde mogućnost svojeg sudjelovanja. 

Dizajn

Oleg Šuran

Odgovori

Pin It on Pinterest