10 Godina Musicitta’…fra luci e ombre… između svjetla i sjene.. u Circolu!

U subotu, 22.4.2023. u Zajednici Talijana u Puli – Circolo, održat će se obljetnički koncert grupe Musicitta’ pod nazivom „10 godina/10 anni..fra luci e ombre/ između svjetla i sjene…“ s početkom u 19 sati.

Grupu Musicitta’ je 2013. godine osnovala renomirana pulska glazbenica, flautistica Samanta Stell, a od prvog dana u grupi je i gitarist Damir Vukelja. Ovaj dvojac, u suradnji s mnogim različitim glazbenicima prešao je 10 godišnji put od izvođenja „cover“ glazbe na plesnim večerima u Circolu i drugdje, pa do samostalnih koncerata s vlastitom autorskom glazbom.

Posebnost ove glazbe su tekstovi na istroveneto dijalektu i nastojanje grupe Musicitta’ da ovom jezičnom izričaju da suvremeni glazbeni kontekst.

Grupa Musicitta’ će 22.4.2023. godine cjelovečernjim koncertom proslaviti 10 godina autorskog rada. Naziv koncerta je „fra luci e ombre“ ili „između svjetla i sjene“. Naslov u jednakoj mjeri opisuje njihovu emocija i pogled na prethodnu dekadu njihova rada, ali i naznačuje sam koncept koncerta koji će se kretati od sjene (komornog, emocionalnog i introvertnog) do svjetla (živahnog, razigranog i ekstrovertnog).  Za razliku od uobičajenih koncerata ovakvog tipa koji su retrospektivnog karaktera, Samanta i Damir su se odlučili na ovom koncertu predstaviti trenutačne aspekte svoga rada i označiti glazbeni smjer u kojem imaju namjeru nadalje djelovati.

Uz Musicitta’ duo (Samanta Stell i Damir Vukelja) nastupiti će:

ANGELICA ZACCHIGNA, LUKA VRBANEC, NENAD MIRT, ANDRIJA BOŠNJAKOVIĆ, DEAN VITASOVIĆ, VEDRAN BUŽLETA, ANTONELLA MENDIKOVIĆ ĐUKIĆ, SANDRO VEŠLIGAJ, ZBOR CARILLON

Pokrovitelji: ISTARSKA ŽUPANIJA, GRAD PULA, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PULE, ZAJEDNICA TALIJANA PULA

Ulaz na koncert je slobodan.

Nekoliko crtica sa njihova glazbenog puta:

– 2017. godine izdali su  svoj prvi glazbeni CD „Mi me insogno” s autorskom glazbom i tekstovima na istroveneto dijalektu. Fizičko izdanje.

–  2018. godine pobjednici su Festivala dell’ Istroveneto – „Dimela Cantando“ (festival je namijenjen očuvanju istrovenetskog dijalekta) s pjesmom „No me par vero“ 

– 2018. godine – TV Koper/Capodistria snimio je o njima emisiju i koncert uživo u trajanju od 60 minuta, pod nazivom „Musica sotto l’ulivo con i Musicitta’“.

-2019. godine – na poziv Regione Veneto, nastupali su u Veneciji na obilježavanju Dana „Festa del popolo Veneto”

-2019. godine – II nagrada na “Festival della Canzone Triestina” u Trstu, s pjesmom “SOLO”

-2019. godine – izdaju drugi glazbeni CD “Xe ora de cambiar”, također s autorskom glazbom i tekstovima na istroveneto dijalektu. Fizičko izdanje.

-2020. godine – II nagrada na “Referendum del Festival della Canzone Triestina”, s videom za pjesmu “SOLO”

-2021. godine izdali su svoj treći autorski CD pod punim nazivom “Musicitta’ Project: Sotovose – Viaggio acustico”. Digitalno izdanje.

Svu glazbu grupe Musicitta’, na dosadašnjim autorskim radovima, potpisuje Damir Vukelja, aranžmane Damir Vukelja i Samanta Stell, dok su autori tekstova Silvio Forza, Samanta Stell i Stefano Attilio Stell.

Odgovori

Pin It on Pinterest