BESPLATNE ULAZNICE ZA SVEČANOST OTVORENJA MALOG RIMSKOG KAZALIŠTA I KONCERT PERPETUUM JAZZILA


Povodom dvodnevnog programa svečanog otvorenja Malog rimskog kazališta u Puli i proslave Dana grada Pule, Arheološki muzej Istre poklonit će dio ulaznica zainteresiranoj javnosti.

Besplatne ulaznice za oba događanja mogu se preuzeti od ponedjeljka, 1. svibnja, u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca (De Villeov uspon 8)  i/ili u galeriji C8 (Carrarina 8) te od 2. svibnja na lokaciji Carrarina 4.

Ulaznice se mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice, a u slučaju preuzimanja ulaznice za osobu u pratnji, također je potrebno predočiti osobnu iskaznicu. Jedna osoba može preuzeti najviše dvije ulaznice te dvije dječje karte, uz davanje osobnih podataka.

Najavljeni svečani program otvorenja u režiji Krešimira Dolenčića i Aleksandra Švabića koji će se održati u petak, 5. svibnja, od 20 i 30 sati, tematski je posvećena oda Puli, njezinoj bogatoj povijesti i istaknutim pojedincima koji su je obilježili. Bogati glazbeno – scenski program obuhvatit će recitacije, glumu, glazbene brojeve i druge oblike scenskih izvedbi.

Već sutradan, 6. svibnja, u večernjim satima, predviđen je koncert Perpetuum Jazzila. Ovom svjetskom glazbenom fenomenu  koji ove godine slavi 40 godina plodonosne karijere pripast će čast da zasvira na dvije tisuće godina staroj pozornici Malog rimskog kazališta koja se smatra jednom od najspektakularnijih koncertnih, kazališnih i uopće izvedbenih prostora u ovom dijelu Europe.

Bogati koncertni repertoar Perpetuum Jazzile pruža jedinstveno glazbeno iskustvo te uključuje moćne vokalne obrade svjetski poznatih izvođača kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, David Bowie, i drugih, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pjesama.

Za prvu večer svečanog otvorenja Arheološki muzej Istre izdvojio je 300 ulaznica koje će pokloniti javnosti, dok je za koncert Perpetuum Jazzila dostupno svih 1500 ulaznica.

Odlučili smo se na ovaj korak kako bismo u potpunosti zaokružili proslavu otvorenja Malog rimskog kazališta I Dana grada Pule. Nakon puno vremena, jednom od najvažnijih antičkih spomenika u Hrvatskoj vratili smo njegovu izvornu funkciju, a koncert Perpetuum Jazzila tek je prvi u nizu planiranih koje će pozornica Malog rimskog kazališta ugostiti u narednom razdoblju. Naša je želja od početka bila vrlo jasna – kulturnoj javnosti omogućiti prostor za vrhunske koncerte i predstave, a Pulu dodatno učvrstiti kao

mjesto kulturne i umjetničke proizvodnje iznimne kvalitete”, izjavio je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Ulaznice su dostupne za preuzimanje od 1. svibnja, u Muzejsko – galerijskom prostoru Sveta srca (De Villeov uspon 8), od 9 do 21 sat; zatim u galeriji C8 (Carrarina ul. 8) od 9 do 20 sati, a od 2. svibnja, mogu se preuzeti i na lokaciji Carrarina 4, u razdoblju od  8 do 15 sati.

Odgovori

Pin It on Pinterest