Pula domaćin kampanje „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“. Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s provedbom informativno-edukativne kampanje „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“. U utorak, 25. travnja 2023. godine kampanja se održava u Puli, a prigodnim obraćanjima sudionicima kampanju su otvorili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, gradonačelnik Pule Filip Zoričić i istarski župan Boris Miletić.

„Drago mi je da smo danas u Puli u sklopu obilaska svih hrvatskih županija gdje dovodimo ključne stručnjake koji se bave europskim fondovima i rade na pripremi poziva. Vjerujem da će ova konferencija poslužiti da se, vama koji se bavite EU fondovima lokalno i pripremate projekte u različitim organizacijama, iz prve ruke odgovori na sve što je vama bitno,  s krajnjim ciljem kako biste pripremili što kvalitetnije vaše prijedloge projekata koje planirate realizirati u sljedećih nekoliko godina“, poručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Ministar je dodao kako je Republika Hrvatska danas puno iskusnija nego prije 10-ak godina te je ujedno izrazio zadovoljstvo što smo iskoristili prvu bolju financijsku perspektivu, poručivši kako možemo biti ponosni na sve što je realizirano diljem RH.

U prigodnom govoru okupljenima gradonačelnik Pule Filip Zoričić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i tehničkom pomoći koju Grad dobiva od resornoga Ministarstva.

„Mi kao Grad nastavljamo s novim financijskim razdobljem do 2027. godine i zahvalan sam na partnerskom odnosu grada i općina cijelog ITU urbanog područja Grada Pule. Za iduće razdoblje jedan smo od prvih gradova koji je donio Strategiju razvoja urbanog područja sa četiri strateška cilja kao viziju budućeg razvoja: prostor visokog životnog standarda, prostor dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti, zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja te prostor zelenog, čistog i održivog okoliša. ITU je zamašnjak europskih fondova i mi kao Grad se trudimo zaista iskoristiti sredstva koja su na raspolaganju“, rekao je gradonačelnik Zoričić te dodao kako vjeruje da ćemo kroz 15 projekata urbanog područja uspjeti u svemu što nas čeka.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nakon pripreme i odobrenja strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027. predstavlja mogućnosti Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027. kroz organizaciju niza informativno-edukativnih događanja pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“.

U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava Iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini i priprema za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju u kojoj sudjeluje i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i čelnica ITU Posredničkog tijela Pula Anja Ademi.

Odgovori

Pin It on Pinterest