Upoznavanje s obnovljivim izvorima energije tema drugog Znanstvenog doručka u Puli ove subote

Ulaz besplatan za sve zainteresirane velike i male!

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u suradnji s partnerima na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ najavljuju ove subote, 29. travnja 2023. godine, od 9.00 do 12.00 sati pri Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI) te vezanom novoopremljenom Znanstvenom vrtu na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli, drugi po redu Znanstveni doručak tematski vezan uz obnovljive izvore energije.

Pozivaju se odrasli i djeca da nam se pridruže u zanimljivim i veselim aktivnostima gdje će kroz igru i zabavu upoznati obnovljive izvore energije uz vodstvo stručnih mentora i animatora.

Djeca će imati priliku uputiti se u potragu za blagom te u znanstvenom vrtu zaigrati različite igre, iskušati vještine prilikom izrade solarne pećnice te izraditi vlastite vjetrenjače.

U sklopu događanja predviđa  se vođeni obilazak  Znanstvenog vrta uz stručne mentore u 10.30 sati, pri čemu će posjetitelji moći upoznati brojne interaktivne eksponate i postavke nabavljene zahvaljujući ovom EU projektu. U 11.00 sati održat će se zanimljivo predavanje o meteorologiji i meteorološkoj stanici, a svakako neizostavni su za sve istraživače i  znanstvenike i one koji to žele postati pokusi  uz prigodno osvježenje.

Sudjelovanje  na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava.

Aktivnost Znanstvenih doručaka realizira se u okviru ESF projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni stem – STEM udruga za popularni STEM“ (UP.04.2.1.10.0065), čiji je ključni cilj unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Udruga matematičara Istre, Udruga robotičara Istre, Udruga Morski obrazovni centar Pula i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o..

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ostatak Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Odgovori

Pin It on Pinterest