Uspješno okončana 59. PULSKA REGATA!

Program PULA SAILING WEEK-a počeo je već u petak startom tradicionalne regate na ruti trabakula, koja se već 37. godinu jedri na ruti Pesaro – Pula. Najbrža je bila jedrilica STARDUST (LNI Anoca), koja je ciljnu liniju presjekla u Puli u noćne subotnje sate u 1:32. Samo dvije minute nakon nje i 70 pređenih milja ciljom je ispred carinskog gata prošla jedrilica IRINA (Rimini Yacht Club), a trećeplasirana CHICHA BOBA (LNI Pesaro) ciljem je prošla u 1:36. Tijekom noći i subotnjeg jutra stigle su sve 32 jedrilice iz Italije.


U subotu u 12 sati startala je revijalna regata studenata u klasi Laser Stratos. Studenti sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu već petu godinu za redom svoju terensku nastavu obavljaju u Puli pri JK Uljanik na Bunarini. Ove godine upriličili smo im nadmetanje u predivnom akvatoriju Pulske luke, gdje su oni u 10 jednakih jedrilica klase Laser Stratos imali prilike nadmetati se pod vidnim okom Pulskih šetača. Pobjedila je posada: Ivana Vukman, Tin Vrabac i Grgur Matak. Drugo mjesto pripalo je posadi Elizabeta Crnković, Sara Hančević i Lovro Trupković, dok su trećeplasirani bili Patrik Benazić, Dominik Mlakar i Andrea Vozila.


U nedjelju točno u 11 sati u Pulskoj luci obilježavanjem Proslave Dana grada Pule startala je 59. Pulska regata. Umjerena do jaka bura i sunce pružili su fenomenalne uvjete za jedrenje i praćenje regate s kopna. U klasi obiteljski krstaši najbrži brod nio je FREQUENT FLYER (LNI Pesaro), drugi je ciljem prošao MY TWINS (CN Pesaro), dok je treći bilo slovenski FrenčKis (Oropila NK). Najbrži regatni brod regate bio je  brod IRINA (Rimini Yacht Club), drugoplasirani također iz Italije STARDUST (LNI Anoca), dok je jurilicia s Bunarine bila treća BRAVISSIMA (JK Uljanik).

Odgovori

Pin It on Pinterest