Položeni vijenci na spomen obilježja u povodu Dana Grada i 78. obljetnice oslobođenja

Polaganjem vijenaca na spomen obilježjima obilježen je 5. svibnja – Dan oslobođenja i Dan grada Pule. U ime Grada Pule vijence su položili gradonačelnik Filip Zoričić, zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Vijenci su danas položeni na Spomen ploču palim borcima i žrtvama fašizma na Giardinima, kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa, Centralnog križa i Spomenika palim antifašističkim borcima grada Pule na Gradskom groblju te na Mornaričkom groblju.

Uz predstavnike Grada Pule polaganju vijenaca odazvali su se predstavnici Istarske županije, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, policije i braniteljskih udruga.

Gradonačelnik Filip Zoričić u Komunalnoj je palači upriličio prigodan prijem za predstavnike Udruge antifašističkih boraca Pule.

„Čestitam vam Dan oslobođenja i Dan Grada, grada kojeg volimo, u kojem živimo, kojeg treba čuvati baštinu i identitet. Identiteti su posve jasni, a Pula ima više identiteta. To je bogatstvo grada i to treba čuvati. Zahvaljujem vam na očuvanju sjećanja na povijest, iznimnih vrijednosti kojih se ne treba sramiti. Ako zaboravimo što se dogodilo u povijesti nećemo lako ići kroz budućnost. Važno je podsjećati na povijest, važne datume, ljude i pojedince. Bez hrabrih ljudi neće se mijenjati društvo“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Boris Siljan se u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pule zahvalio gradonačelniku na tradicionalnom primanju.

„Radimo zajednički na području županije i grada i mislim da ćemo i dalje tako nastaviti. Antifašizam nije samo polaganje vijenaca nego ima i drugih sadržaja koje moramo oplemeniti i napraviti“, rekao je Boris Siljan.

Gradonačelnik je dao podršku u radu udruge te poručio antifašistima da budu i dalje angažirani kao što su bili dosad.

Odgovori

Pin It on Pinterest