Održana treća KLIK konferencija – Turizam 360

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula povodom Dana Europe  

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma u utorak, 9. svibnja 2023. godine u prostoru ECPD-a prigodno za Dan Europe, održana je treća KLIK konferencija pod nazivom “Turizam 360“. Organizatori konferencije su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta.

Konferencija je zamišljena kao festival struke predstavnika stručnjaka iz prakse u turizmu, predavača novih trendova i smjerova u turizmu, studenata, učenika i nastavnika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će biti nasljednici stečenog znanja. 

Na konferenciji se uvodno obratila sudionicima pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule Anja Ademi, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković te pročelnica Upravnog odjela pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan koja je ispred Istarske županije iznijela podatke o  projektu KLIK.

Predavači na konferenciji bili su Siniša Miljević, predstavnik UNILINA koji je izlagao na temu Marketing u turizmu, Vanja Prvulović, predsjednica Društva psihologa Istre i direktorica Sinapse koja je izlagala na temu Psihologija u turizmu i načini nošenja sa stresom u turizmu.

Ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica Silvia Buttignoni govorila je o Zelenim politikama koje imaju za cilj poticanje ekološki održivog društva za zaštitu okoliša te Zelenom turizmu.

Projekt KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u sto postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 6 milijuna eura.

Nositelj projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s dvanaest partnera (Istarska županija, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).

U sklopu projekta Grad Pula zadužen je za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta poput organiziranja konferencija, tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcije i emitiranja kulinarskih edukativnih emisija te izrade informativnih i promotivnih materijala na projektu.

Realizacijom projekta KLIK, Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

Odgovori

Pin It on Pinterest