U Puli otvorena prva konferencija o umjetnoj inteligenciji i robotici u medicini u Hrvatskoj pod nazivom „Next of Health“

Prva konferencija o umjetnoj inteligenciji i robotici u medicini u Hrvatskoj pod nazivom „Next of Health“ otvorena je danas u Puli u hotelu Park Plaza Histria.

Na otvorenju kongresa sudionike je pozdravio gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je istaknuo važnost ovog događaja za Pulu i njezine obrazovne institucije. Grad Pula jasno je odredio važnost ulaganja u obrazovanje i zdravstvo kao jedan od glavnih smjera razvoja. Gradonačelnik je izrazio želju da partnerstvo u organizaciji Next of Health bude dugoročno.

Kongres je službeno otvorio predsjednik kongresa prof. dr. sc. Mislav Jelić. U skladu s temom kongresa otvorenje je napravio osobno te je pustio ChatGPT da kreira tekst otvorenja, kako bi se uočila razlika između ljudskog pristupa i pristupa umjetne inteligencije.

U ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli govorio je doc. dr. sc. Dragan Trivanović naglasivši ulogu Sveučilišta u Puli i Medicinskog fakulteta u promoviranju novih tehnologija u zdravstvu.

Prof. dr. sc. Marijana Neuberg obratila se u ime Sveučilišta Sjever te zahvalila organizatorima što su omogućili da se konferencija uživo prenosi studentima Sveučilišta Sjever, čime se i njima omogućuje usvajanje znanja u ovim novim područjima u medicini.

U ime organizacijskog odbora svim pozvanim predavačima na dolasku i sudjelovanju zahvalio je doc. dr. sc. Ivo Dumić-Čule. Naglasio je inkluzivni pristup organizaciji s glavnom misijom da se svima s praktičnim i znanstvenim iskustvom u području robotike i umjetne inteligencije u medicini omogućilo sudjelovanje u radu ovog kongresa.

Od 11. do 13. svibnja, po prvi puta u Hrvatskoj, na jednom mjestu govori se o svim disciplinama medicine u kojima se umjetna inteligencija i robotika primjenjuju kako bi poboljšale ishode liječenja i učinile određene pretrage dostupnijima. Konferencija će obraditi vrlo aktualne teme korištenja robotike i alata umjetne inteligencije u medicini, a kao predavače okupili su stručnjake iz poduzetništva te inženjere s praktičnim znanstvenim i medicinskim iskustvom u tim područjima.

Partneri kongresa su Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatska liječnička komora. Partneri kongresa iz područja visokog obrazovanja su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Sveučilište Sjever. Potvrđeni programski partner konferencije je tvrtka Deloitte.

Odgovori

Pin It on Pinterest