U Puli se održava 128. Plenum Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga

Hrvatsko društvo glazbenih pedagoga organizira natjecanja gdje učenici dobivaju poticaj za daljnji profesionalni glazbeni razvoj

Udruga Hrvatskog društva glazbenih pedagoga, imanentna i najvažnija krovna institucija za glazbene škole u Hrvatskoj organizator je 128. Plenuma Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, koji se ove godine održava u Puli. Plenum je u hotelu Park Plaza Histria ispred Grada Pule otvorila zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, uz domaćinstvo Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula. 

„ Pozdravljam vas u ime Grada Pule i svoje osobno. Ponosni smo što ste upravo grad Pulu odabrali za održavanje 128. Plenuma Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, te vam želim dobrodošlicu i da se osjećate ugodno u našem gradu. Drago mi je da ovaj skup okuplja brojne glazbene i plesne škole, te da Udruga Hrvatskog društva glazbenih pedagoga organizira najvažnija natjecanja gdje učenici dobivaju priliku sudjelovati i uz izvrsne rezultate, dobivaju poticaj za daljnji profesionalni glazbeni razvoj i napredovanje. U ime Grada Pule i svoje osobno želim organizatorima i sudionicima uspješan i ugodan rad“, istaknula je zamjenica Močenić.

Više od šezdeset godina Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga djeluje na unapređivanju i poboljšavanju stručnog znanja i stalnom usavršavanju članova. Profesori glazbenih škola napreduju kroz Društvo i navedena natjecanja, te su u tijesnoj vezi s Agencijom za odgoj i obrazovanje, kao i Ministarstvom.

Redovni gosti Plenuma su upravo doministri i predstavnici tih resora za obrazovanje. Na Plenumima se raspravlja o aktualnoj problematici, trenutno je na pomolu reforma umjetničkog školstva i promjene nastavnih planova i programa. Dva puta godišnje se održavaju Plenumi u raznim gradovima i županijama u školama koje organiziraju skup, time se predstavlja grad, turistička zajednica i sama škola domaćin. Plenum je zadnji put u Puli održan prije dvadesetak godina, stoga je Pula i Glazbena škola Ivana Matetića-Ronjgova s veseljem prihvatila biti domaćin 128. Plenuma Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Odgovori

Pin It on Pinterest