Pula domaćin 62. Međunarodnom neuropsihijatrijskom kongresu

U petak, 19. svibnja 2023. godine u Hotelu Park plaza Histria s radom je započelo MIND&BRAIN – 62. Međunarodni neuropsihijatrijski kongres čijem je otvorenju u ime grada domaćina prisustvovao gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

„ Izuzetna nam je čast što je Pula domaćin Međunarodnom neuropsihijatrijskom kongresu  koji već ima svoju prepoznatljivost i dugu tradiciju te u njegovom radu sudjeluju vodeći domaći i međunarodni sudionici, posebice psihijatri i neurolozi.  Vjerujem da vas očekuju dobre i korisne rasprave iz područja neurologije i psihijatrije pa vam želim dobre zaključke i ugodan boravak u našoj Puli“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Kongres je okupio više od 250 sudionika, a okupljenima na otvorenju prigodnim riječima obratili su se predsjednica Kongresa i akademkinja Vida Demarin, dopredsjednik Kongresa iz Graza Kurt Niederkorn, predstavnica Opće bolnice Pula Dolores Janko Labinac i istarski župan Boris Miletić.

Međunarodni institut za zdravlje mozga, Udruga za neuropsihijatriju i Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara od 18. do 21. svibnja 2023. godine u Puli organiziraju tradicionalni psihijatrijski i neurološki kongres naziva MIND & BRAIN – 62. Međunarodni neuropsihijatrijski kongres.

Program interdisciplinarnog Kongresa stavlja naglasak na novosti i poveznici između neurologije i psihijatrije, a prati nekoliko glavnih tematskih linija koje su od velike važnosti za svakodnevnu praksu poput: multiple skleroze, shizofrenije, moždanog udara, Alzheimerove bolesti, neurodegenerativnih bolesti glavobolja, s posebnim osvrtom na mogućnost dijagnostike i liječenja ovih bolesti.

Značaj Kongresa ogleda se i u njegovoj fokusiranosti na teme od interesa za širu javnost, aktualnim predavanjima te razmjeni iskustava i znanja među institucijama.

Pokrovitelj Kongresa je Razred za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Odgovori

Pin It on Pinterest