Najavljena objava Javnog poziva  za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 24. svibnja 2023. godine u Komunalnoj palači Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov i predsjednik Upravnog odbora Zaklade za sport Elvis Peršić najavili su objavu Javnog poziva za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola za 25. svibnja 2023. godine.

„Drago mi je da danas možemo objaviti novosti Zaklade. Fantastičan posao je napravljen. Zahvalan sam svima onima koji su doprinijeli da izvanproračunskim sredstvima Zaklada funkcionira kao što smo obećali. Zadatak nam je da Zaklada ima što više sredstava, a na Upravnom odboru je da formira najbolje moguće rješenje. Radujemo se potpisivanju ugovora kada završi cijela procedura“, rekao je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, zahvalivši pročelnici Sokolov i njenom Upravnom odjelu te Upravnom odboru Zaklade za sport na velikom trudu.

„Nakon donošenja Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola, sutra, 25. svibnja 2023. predviđena je objava prvog Javnog poziva za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola. Temeljem Javnog poziva bit će raspodijeljeno ukupno 77.501,63 eura i to kroz pet različitih kategorija: Program ekipnog sporta, Program za sportaše pojedince (seniori), Program za darovite perspektivne sportaše (14 – 18 godina), Program za sve skupine sportaša i Program manifestacija i sportskih događaja. Koristimo priliku da se ovim putem posebno zahvalimo svim donatorima Zaklade među kojima posebno ističemo Croatia osiguranje i Zagrebačku banku“, rekla je pročelnica Ivana Sokolov.

Prijave na Javni poziv dostavljat će se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku a prijaviteljima je osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja sustava.

Javni poziv i svi linkovi bit će objavljeni na web stranici Grada Pule, a za to je dostupna i e-mail adresa Zaklade na koju je moguće uputiti bilo koje pitanje u pogledu samog javnog poziva: zaklada.sport@pula.hr

„Zaklada za sport Grada Pula – Pola, osnovana je s ciljem materijalnog i moralnog podupiranja vrhunskih i darovitih Pulskih sportaša na njihovom putu do uspjeha. Podržat će razvoj prvenstveno mladih sportskih talenata, kao i vrhunskih pulskih sportaša. Potpomažu se i subvencioniraju, istaknuti sportaši i klubovi, kroz opremu, pripreme, natjecanja, stipendije, kako bi u potpunosti razvili svoje sportske potencijale, ali i dobro trenirali, imali bolje uvjete te napredovali u sportu i struci i ostvarili svoj uspjeh u Puli i pulskim klubovima. Zaklada za sport Grada Pula – Pola se također bavi manje sretnim i talentiranim sportašima i sportašicama, bilo da prakticiraju ekipne ili individualne sportove, te pruža potporu na lokalnoj razini i školskom sportu. Odlika Zaklada u sportu jest da ih većinom imaju bogate i uređene sredine s puno poslovnih subjekata koji žele i mogu uložiti u lokalni sport“, rekao je Elvis Peršić dodavši  da je gradska uprava pokrenula je ovu inicijativu, a da je na sportskim djelatnicima i svim građanima Pule  odluka može li se razviti u jedan dobar sustav dodatnog financiranja pulskog sporta.

Elvis Peršić je iznio detalje javnog poziva i napomenuo da će Zaklada biti odraz brige o dodatnoj vrijednosti u sportu, o dodatnom podupiranju trenera i sportaša koji kroz redovni  sustav ne mogu osigurati sve ono što im treba za vrhunski uspjeh.

„Nadam se da će Zaklada biti prepoznata kao oslonac i potpora među sportašima i kao dobar partner u poslovnom svijetu koji želi uložiti u konkretne sportske projekte pulskih sportaša“, zaključio je Peršić.

Naglašavamo da svatko može poduprijeti rad Zaklade prigodnom donacijom te se pozivaju sve fizičke i pravne osobe koje su voljne poduprijeti rad Zaklade za sport Grada Pule da se obrate Zakladi kontaktom na adresu e-pošte zaklada.sport@pula.hr.

Svi zainteresirani mogu izvršiti uplatu na broj računa Zaklade za sport Grada Pule – Pola: HR4423600001103054381. Minimalna uplata za fizičke osobe iznosi 100 eura dok za pravne osobe iznosi 500 eura.

Odgovori

Pin It on Pinterest