Puhački orkestar grada Pule obilježava 30. obljetnicu 30. svibnja na Forumu!

U povodu 30. obljetnice osnutka udruge i prvog nastupa prije tri desetljeća, Puhački orkestar grada Pule održat će koncert u utorak 30. svibnja s početkom u 11 sati na pulskom Forumu, pod ravnanjem dirigenta Branka Sterpina.

Prvoj i najvećoj sekciji – Puhačkom orkestru – pridružit će se i drugi poznati sastavi koji čine ovu udrugu – Big Band Pula i Ženska klapa Teranke, a zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji i orkestri pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova – Puhački orkestar OGŠ I.M. Ronjgova Pula koji vodi Vedran Vojnić, prof. te Puhački orkestar SGŠ I.M. Ronjgova Pula koji vodi Sonja Domitrović, prof.

Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, suorganizator SAKUD Pula, a organizator Puhački orkestar grada Pule.

PO grada Pule svojim se radom i repertoarom nadovezuje na dugu tradiciju limenih glazbi u Puli i Istri, od vojnih glazbi iz austrougarskog razdoblja do pulske Gradske glazbe, neposredne prethodnice današnjeg Puhačkog orkestra. Osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Surađuje s drugim orkestrima, udrugama i institucijama u kulturi, održava brojne koncerte i protokolarne nastupe – u koncertnim dvoranama, na ulicama i trgovima.

Danas, kao nerazdvojni dio života svoga grada, sa svojim sekcijama i mnogobrojnim ostvarenim programima, pravi je glazbeni centar sa sjedištem u Rojcu – zahvaljujući svima koji su u ova tri desetljeća u orkestar utkali svoje vrijeme, entuzijazam, znanje, vještinu i ljubav prema glazbi.

Pulski puhači i ovom prilikom pozivaju buduće članove da im se pridruže.

Odgovori

Pin It on Pinterest