Održano svečano uručenje vozila za šumske požare Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Medulin

U srijedu 7. lipnja 2023. godine u Vatrogasnom domu Medulin održana je prigodna svečanost uručenja vozila za šumske požare Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Medulin kupljeno sredstvima Općine Medulin, Javne ustanove Kamenjak i Turističke zajednice Općine Medulin. Ljetnu sezonu naš DVD Medulin dočekat će s još jednim neophodnim vozilom. Šumskim vozilom marke MAN, zapremnine 3.000 litara. Vrijednost vozila je 93.750,00 eura. DVD Medulin trenutno posjeduje 10 vozila, a službeno uručenje novog vozila održano je uz prigodno obraćanje predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marina Mihovilovića i načelnika Općine Medulin Ivana Kirca. Uručenju vozila sudjelovali su i vatrogasci DVD-a Medulin, direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković, ravnatelj Javne ustanove Kamenjak  Aljoša Ukotić, Nina Jukopila vijećnica Općinskog vijeća Općine Medulin, pročelnica Suzana Racan Stern, mediji i mještani.

Predsjednik DVD-a Medulin zahvalio je Općini Medulin, JU Kamenjak i TZ Općine Medulin na novčanim donacijama za kupnju vozila te naglasio kako je DVD Medulin spreman za nadolazeću protupožarnu sezonu. Opremu za nabavljeno vozilo osigurao je DVD Medulin, a dio je darovala i Hrvatska vatrogasna zajednica. Zahvalio je i svim članovima vatrogasnog društva, osobito vatrogasnim operativcima kojih ima ukupno 31.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zahvalio je svim vatrogascima i članovima DVD Medulin na nesebičnom i požrtvovnom radu za zajednicu te spašavanju imovine, života kao i zaštiti prirode. S obzirom na to da je i sam član Vatrogasnog društva Medulin poznaje potrebe vatrogasaca i vatrogasnih društava te ovakve donacije smatra prijeko potrebnim i neophodnim.

„Naš DVD Medulin zaslužan je za svaku dobro provedenu intervenciju na terenu uz JVP Pula i ostala vatrogasna društva. Uvijek su na raspolaganju zajednici i kao takvi zaslužuju imati adekvatnu opremu, vozila i infrastrukturu za rad. I u budućnosti ćemo nastaviti ulagati u njihov rad, te je to je minimalno što možemo učiniti u odnosu na nesebičan rad koji oni pružaju našoj zajednici“  istaknuo je načelnik Ivan Kirac.

Svečano uručenje vozila nastavljeno je uz prigodno duženje i domjenak te uz želje za što manje intervencija u nadolazećoj protupožarnoj sezoni.

Odgovori

Pin It on Pinterest