AK Spektar iz Pule kući donosi odlične rezultate sa International Czech Open-a

U Ostrvi, Republici Češkoj od 08 do 10.06.2023. održan je International Czech open u paraatletici na kojem su nastupili članovi AK Spektra iz Pule u sastavu: Biljana Balde, Jelena Vuković, Massimo Iveta, Dino Brozan i Stipo Tokić kao sportaši, te Katja Luketić, Ivan Radešić i Katarina Polić kao treneri.

Usprkos dugom putu i ružnom vremenu članovi Spektra vratili su se sa odličnim rezultatima.

Stipo Tokić je rezultatom od  8,21 m u bacanju kugle bacio je novi Hrvatski rekord i zauzeo četvrto mjesto, disk je bacio 19,35 m i zauzeo također četvrto mjesto, bacivši novi osobni rekord.

Dino Brozan bacio je kuglu 6,68 m , a disk 17,60 m kao novi osobni rekord, te u obje discipline zauzeo peto mjesto.

Massimo Iveta bacio je koplje  10,42m te osvojio zlatnu medalju, a u bacanju kugle s rezultatom  6,60 m  osvojio je srebrnu medalju, bacivši novi osobni rekord.

Biljana Balde na svom prvom velikom natjecanju ostvarila je izuzetan plasman zauzevši treće mjesto u bacanju diska sa rezultatom  14,99m , a u kugli je zauzela četvrto mjesto s rezultatom   5,69 m .

Jelena Vuković bacila je najbolji rezultat sezone u bacanju kugle, bacivši 6,97 m, te u spojenim kategorijama osvojila srebrnu medalju. U bacanju diska Jelena je bila četvrta, jer se plasman također određivao bodovima s obzirom da su i tu kategorije bile spojene, bacila je disk 17,86 m, također najbolji rezultat u ovoj godini.

“S obzirom da je put trajao 12 sati, a na natjecanju je vrijeme bilo ” londonsko” čas kiša, čas sunce mislim da je naš nastup bio odličan. Nastupilo je preko 150 sportaša iz više država. Imamo.novi Hrvatski rekord i 4 medalja, više nego dobra žetva. Hvala trenerima i svima onika koji su vjerovali u nas. ‘- rekla nam je Jelena.

Odgovori

Pin It on Pinterest