Tribina “Stambene zadruge i društvena tranzicija” u Dnevnom boravku Rojca

Zadruga Otvorena arhitektura i Zadruga za etično financiranje uz lokalnu podršku Saveza udruga Rojca pozivaju zainteresirane na tribinu pod nazivom “Stambene zadruge i društvena tranzicija” koja će se održati u srijedu, 14. lipnja 2023. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Gajeva 3, Pula, s početkom u 18:30 sati.

Tema tribine je tranzicija iz tržišnog modela stanogradnje i apartmanizacije prema stambenoj politici koja se temelji na stvaranju dugotrajnog fonda priuštivih stambenih jedinica u javnom i zadružnom vlasništvu. Predstavit će se i pozitivni primjeri iz mnogih europskih gradova, u kojima upravo stambene zadruge pružaju inovativnu viziju gradnje, stanovanja i života u zajednici. Na tribini će se govoriti o načinima implementacije i poticanja realizacije modela od strane jedinica lokalne samouprave. Također, predstaviti će se lokalne i regionalne inicijative koje rade na razvoju zadružnog stanovanja te rezultati regionalnog istraživanja o stambenim potrebama i dostupnim načinima financiranja.

Na tribini će sudjelovati:

  • Ivon Pavlović, sociolog, Zadruga za etično financiranje
  • Antun Sevšek, arhitekt, Zadruga Otvorena arhitektura
  • Zoran Sikora, stručnjak za procjenu rizika, Zadruga za etično financiranje
  • Moderator: Ivan Vadanjel, arhitekt iz Zadruge Otvorena arhitektura.

Zadruga Otvorena arhitektura (ZOA) je s partnerima Zadrugom za etično financiranje (ZEF) i Gradom Križevcima nositelj EU projekta ‘’Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj’’. ZOA i ZEF su članovi Europske zadruge MOBA Housing SCE koja umrežava inicijative zadružnog stanovanja te radi na kreiranju organizacijskih i financijskih preduvjeta za implementaciju ovog uspješnog modela gradnje priuštivih stambenih jedinica u zemljama središnje i jugoistočne Europe.

Raspored događanja:

● 18:30 – 19:30 – Izlaganja

● 19:30 – 20:00 – Pitanja i rasprava

Odgovori

Pin It on Pinterest