Ulica Starih statuta sutra se otvara za promet

Nakon što su početkom travnja 2023. godine započeli radovi u dijelu Ulice Starih statuta, na dionici od rotora na Punti do rotora na Rivi, kao prvoj fazi uređenja Tršćanske ulice, dovršeno je izvođenje radova te će Ulica Starih statuta u srijedu, 21. lipnja 2023. u 8:30 sati biti puštena u promet.

Podsjetimo, radi se o radovima koji su izvedeni kao dio radova ugovorenih za izvanredno održavanje državne ceste DC400, odnosno Tršćanske ulice i Ulice Starih statuta, koji uključuju i rekonstrukciju javne rasvjete i vodovodne mreže, investitora Hrvatskih cesta i Vodovoda Pula te Grada Pule. Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača je odabrana tvrtka  Cesta Pula, a vrijednost investicije je 2,5 milijuna eura bez PDV-a.

Na dionici Ulice Starih statuta, od Trga na mostu (Punta) do Ulice Riva, osim navedenih radova, postavljen je i novi sustav navodnjavanja kojim će se omogućiti daljnje povezivanje sustava na izvor Nimfej u cilju korištenja tehnoloških voda za potrebe navodnjavanja zelenih površina u zoni.

Nastavak radova, koji će obuhvatiti Tršćansku ulicu, planiran je nakon završetka turističke sezone.

Grad Pula ovim se putem zahvaljuje građankama i građanima te svim sudionicima u prometu na strpljenju za vrijeme izvođenja radova.

Odgovori

Pin It on Pinterest