Svečano otvoren 64. Pulski filmski festival

 

Otvorenje 64. filmskog festivala započelo je Crvenim tepihom u 20 i 30 kojim su, između ostalih prošetali: dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci, dogradonačelnik Pule Robert Cvek sa suprugom Majom, istarski župan Valter Flego sa suprugom i sinom, filmske ekipe filma „Lavina“ i „ZG80“, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, veleposlanica Države Izrael Zima Kalay Kleitman, te mnogi drugi gosti festivala, filmske ekipe, visoki uzvanici i direkcija Festivala.

Program na Crvenom tepihu vodili su Jelena Vitasović i Davor Garić,

U 64. Pulski filmski festival uveli su nas voditelji programa svečanog otvaranja – Iva Šulentić i Ivan Vukušić koji su publiku pozdravili i na pozornici, ali i putem velikog platna, zahvaljujući „magiji“ festivalske Crne kutije preko koje svaki posjetitelj pulske Arene može postati festivalska zvijezda na nekoliko trenutaka.

 

Nakon uvodnih riječi, na pozornicu su pozvali ravnateljicu Gordanu Restović.

Ravnateljica je pozdravila publiku, filmske ekipe i profesionalce, te sve festivalske goste i zahvalila velikom organizacijskom timu koji stoji iza programski najsadržajnijeg festivala dosada.

Odmah nakon ravnateljice Gordane Restović, pulskoj Areni obratio se i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković i zadovoljno se pohvalio raznovrsnošću ovogodišnjeg filmskog programa, mnogobrojnim premijerama i najvećim brojem filmova iz hrvatskog programa u Areni.

Čast da otvori 64. Pulski filmski festival pripala je ministrici kulturne Nini Obuljen Koržinek. Pohvalivši ovogodišnju konkurenciju u Hrvatskom programu koja, prema riječima ministrice, pokazuje vitalitet i vrijednost hrvatske filmske produkcije, ministrica je istaknula i važnost Pulskog festivala, te filmskih institucija.

Festival je službeno otvorio i nezaobilazni vatromet koji je prekrio vedro pulsko nebo i najavio početak novog Pulskog festivala.

Filmski program 64. Pule otvorio je film „Lavina“ redatelja Stanislava Tomića, a nakon njega uslijedio je filma „ZG80“ u režiji Igora Šeregija.

Da podsjetimo: ovogodišnji filmski festival ima 170 filmova, od toga 88 premijera, na 20 lokacija, kroz 15 filmskih programa.

( S.V. )

Pin It on Pinterest