Davor Komar donio zlato i srebro za Hrvatsku!

Davor Komar, kao član hrvatske boćarske reprezentacije osvojio je na međunarodnom boćarskom turniru ‘TATRA CUP 2023.’ ‘zlato’ (1. mjesto u parovima) i ‘srebro’ (2. mjesto pojedinačno).

Davor je iz skupina ‘izašao’ sa svim pobjedama i nevjerojatnim skorom od 26:3 (8:1 sa Mihova Annom iz Slovačke, 10:1 pobjeda nad slovenskim reprezentativcem Matjažom Bartolom, zatim 8:0 protiv češkog igrača Kaas Ondra, zatim u osmini finala 8:1 protiv mađarskog igrača Gerko Berke), pa u polifinalu sa 9:0 pobijedio  češkoh reprezentativca Radeka Prohaska i u konačnici u finalu izgubio od aktualnog Paraolimpijskog pobjednika iz Tokya, slovaka Andrejčika i tako došao do srebrne medalje.

Već istoga dana popodne, Komar je u paru sa slovačkim reprezentativcem Marjanom Klimčo pobjedio slovenski boćarski par sa 8:1, zatim češki par sa 9:0 i tako su se kao prvi iz skupine probili do polufinala gdje su ih u ponedjeljak dočekali aktualni Paraolimpijski pobjednici iz Tokya, ali ja Komar ovaj puta zajedno sa svojim sportskim kolegom bio bolji rezultatom 5:2.

U finale je par došao ponovo protiv slovenskog para (Matjaž Bartol i Blaž Adamlje) i u vrlo tijesnoj i napetoj utakmici punoj preokreta, punat po punat, bod po bod, uspjeli su pobjediti sa 3:1 i doći do zlatne medalje, 1. mjesta.

Paraolimpijac Davor Komar u Slovačku je došao kao prvi nositelj, četvrti igrač svijeta i prvi u europi, a što ostaje i nadalje.

‘Tatra Kup 2023’, jedan je od najjačih europskih turnira u organizaciji nacionalnih sportskih saveza. Ove su godine na Tatra CUP-u sudjelovali predstavnici/igrači osam europskih zemalja. Davor je na turniru sudjelovao u sklopu svog sportskog programa priprema za paraolimpijske igre u Parizu, koje financira Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski boccia savez osoba s invaliditetom.

Davora su u Slovačkoj pratili i pomagali osobno sportski asistetni, Antonija Frlan iz Rijeke i Jaka Pogačar iz Ljubljane/Slovenije.

Davoru je ovo ujedno bio i šesti uzastopni nastup na ‘Tatra Cup-u’ i na svima je do sada osvajao medalje. ‘Tatra Cup’ je specifičan po tome što iz slovačke dolaze najjači sportaši svjetskog boćanja za osobe s invaliditetom u kategoriji BC4, gdje boća i naš proslavljeni boćar Davor Komar. Slovački boćarski par Andrejčik/Balcova, olimpijski su pobjednici iz Ria 2016. godine i Tokya 2020.

Sada za Davora i nadalje slijede intenzivne ‘ljetne’ pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. U planu je pripremni Kamp u Sloveniji, Kamp trening u Škotskoj i svakodnevne pripreme u Puli, Pazinu, Rijeci i Zagrebu, nakon čega početkom kolovoza slijedi Europsko prvenstvo u Nizozemskoj i Svjetski CUP u Portugalu.

Odgovori

Pin It on Pinterest