Svečano predstavljena očišćena skulptura „Slobodna forma“ slovenskog kipara Zmaga Posege

U Mornaričkom parku u Puli, danas je svečano predstavljena očišćena skulptura “Slobodna forma” slovenskog kipara Zmage Posege, povodom 40. godišnjice njezina postavljanja.

Pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac okupljene je pozdravio u ime župana Borisa Miletića i u svoje vlastito.

„Kamen za skulpturu je stigao iz Vinkurana, a umjetnik je iz Slovenije što predstavlja divan spoj obje strane naše regije Istre. Izuzetno sam ponosan na vašu aktivnost, razne kulturne programe u kojima djelujete i vaš doprinos našem multietničkom gradu i regiji. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu te da snažno čuvate svoju kulturnu baštinu, jezik i običaje“, kazao je pročelnik Glušac članovima Slovenskog kulturnog društva Istra iz Pule, koje je osnovano 2001. godine.

Okupljenima se obratio i veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Gašper Dovžan koji se zahvalio Istarskoj županiji i Gradu Puli na potpori, te je poručio kako mu je iznimno drago što je slovenska nacionalna manjina u Istarskoj županiji preuzela skrb za jedan ovako važan spomenik i da ga je uspjela sačuvati i očistiti. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, koji je spomenuo kako Grad trenutno aktivno radi na programima „Dođi u park“, među kojima je i jedan od najljepših pulskih parkova, Mornarički park.

Tijekom svečanosti nastupio je zbor Slovenskog kulturnog društva Istra iz Pule Encijan.

Odgovori

Pin It on Pinterest