Održan prijem za predsjednicu udruge Hrvatska pomaže Đurđu Adlešič

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem za predsjednicu Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ Đurđu Adlešič, koja je u posjetu ukrajinskoj djeci koja trenutno borave u Istri u sklopu projekta „Sigurniji zajedno“. Prijemu su prisustvovali istarski župan Boris Miletić, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i koordinatorica Udruge „Hrvatska pomaže“ Mihaela Boltižar.

Župan Miletić zaželio je dobrodošlicu gošćama te je pohvalio vrijedan rad članova Udruge koji su omogućili dolazak na more ukrajinskoj djeci, nažalost okruženoj ratom i ratnim razaranjima.

„Istra je uvijek imala otvorena vrata i srce za sve dobre ljude, a posebno mi je drago što možemo i na ovaj način pomoći djeci i mladima iz ratom zahvaćenih područja“, poručio je župan Miletić i poželio čim brži kraj rata u Ukrajini.

Predsjednica udruge „Hrvatska pomaže“ Đurđa Adlešič zahvalila je županu Miletiću i Istarskoj županiji na pomoći i potpori pri organizaciji ovog projekta, koji je donio osmijeh na dječja lica i barem na trenutak uživanje u djetinjstvu.

U razdoblju od 21. do 30. lipnja, grupa ukrajinske djece koja uključuje 31 dijete i 5 odraslih osoba u pratnji iz ratom pogođenih područja boravi u odmaralištu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u Valbandonu.

Projekt „Sigurniji zajedno“ nastavak je prošlogodišnjeg projekta „Sigurno kretanje“ koji se provodi u suradnji organizacija civilnog društva iz Hrvatske (Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže) i iz Ukrajine (Ukrainian Deminers Association). Provedba traje do svibnja 2024. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest