“Enjoy & Explore Barban Tradition” manifestacija u Barbanu

Danas je u Barbanu održana prva manifestacija pod nazivom „Enjoy & Explore Barban Tradition“ u sklopu koje se održala „Mini tržnica lokalnih proizvoda“ OPG-ova s područja Barbana i okolice.

Na temelju prošlogodišnjeg rada u srcu sezone, došli smo do zaključka da gosti zaista žele znati puno više o našoj tradiciji i običajima, te uvijek traže mjesto gdje mogu kupiti lokalne proizvode.

Prva manifestacija bila je namijenjena za iznajmljivače, agencije i medije kako bismo prezentirali program koji započinje 5. srpnja.

Manifestacija će se održavati svake srijede s početkom u 17:00 tijekom srpnja i kolovoza na Barbanskoj placi, zaključno sa 16.08.- srijeda neposredno prije Trke na prstenac.  Gostima će u programu biti ponuđeno stručno vođenje na engleskom jeziku kroz Barbansku povijest od srednjeg vijeka kroz prezentaciju udruge Barbanska kula, do modernog doba što uključuje posjet MMC-u Barban- Muzeju trke na Prstenac . Da sve ne bude samo na riječima, gosti će imati priliku posjetiti trkalište na Gradišću gdje će moći pogledati uživo kako izgledaju treninzi naših konjanika, te doživjeti šarm i čar Trke na prstenac koja je simbol Barbana.

Cijena programa je simbolična i iznosi 5 eur po osobi.

Cilj manifestacije je ponuditi dodatni sadržaj gostima na području  Barbanštine i okolice,  ali i uključiti lokalno stanovištvo u tradicionalnu pripremu trke na prstenac kroz posjet treninzima koji se održavaju svake srijede na trkalištu  Gradišću.

Kruna programa  jest „MINI TRŽNICA LOKALNIH PROIZVODA“ gdje će naši gosti imati priliku degustirati i kupiti domaće lokalne proizvode i suvenire.

Na Mini tržnici lokalnih proizvoda nudilo se domaće maslinovo ulje, kobasice, rakije, vino, svježe voće i povrće, razni suveniri i sl., a sudjeluju sljedeći OPG-ovi :OPG Vera Bulić, OPG Kalčić,OPG Žminjski Gušti ,OPG Frane,OPG Zulijan,OPG Filipović,OPG Siljan

OPG Grga

Slastice i domaće proizvode za degustaciju pripremili su nam Konoba Vorichi i restoran Prstenac.

Bilo je to zaista jedna lijepa manifestacija u prekrasnom ambijentu stare jezgre Barbana.

Ovim programom posjetitelji imaju mogućnost  doživjeti svu čar i ljepotu našeg mjesta, a putujući kroz povijest i upoznavajući se s tradicijom doživjet će autentično iskustvo  i vjerujemo  da će im se ova priča zaista urezati u sjećanje, jer ipak su Barbanci ponosni čuvari tradicije a to je ono što nas izdvaja u odnosu na ostale turističke destinacije u okolici.

“Zaista nam je od velike važnosti da se iznajmljivači i svi dionici turizma u okolici uključe u prezentaciju našeg programa svojim gostima, jer samo zajedničkim snagama možemo pokrenuti ovaj program. Vjerujem da je svima u interesu da naši gosti budu zadovoljni kvalitetom i sadržajnošću programa na području naše destinacije i da se kući vrate puni dojmova. Mi imamo priču koja nije osmišljena samo za potrebe turizma, već je to nešto što je autentično i jedinstveno.” – poručili su.

Odgovori

Pin It on Pinterest