Specijalno izdanje “Ribarskih klapskih večeri” u Medulinu uz austrijski zbor

Foto: Medvid

Utorak 04. srpnja u 20:00 h, na trgu kod Malina u Medulinu

Puno ste puta čuli domaće pjevače kako pjevaju na stranim jezicima, ali koliko puta ste čuli strane pjevače da pjevaju na hrvatskom? U utorak imate priliku, i to na Ribarskim klapskim večerima!

U 20:00 sati na trgu kod Malina u Medulinu nastupaju specijalni gosti – austrijski zbor SALZBURGER BURSCHEN BORROMÄUM. Austrijski pjevači zapjevat će za vas Ćiribiribelu, Kaštelanke, ali i svoje tradicionalne napjeve.

Uz austrijski zbor, nastupit će i naši domaći Klapa Medulin – Škerac i Škico Acoustic Band, a kao i na svim Ribarskim večerima do sada, očekuje vas izvrsna ponuda hrane i pića te animacija za najmlađe.

Ribarske klapske večeri manifestacija su koja gostima i domaćima dočarava mediteransku lakoću življenja prezentirajući klapsko pjevanje u Istri  te kulturu konzumacije ribe. Kao takvu našle su ju nadležne institucije 2022. vrijednom financiranja sredstvima europskih fondova (Europski fond za ribarstvo / Ministarstvo poljoprivrede). Nastala je 2019. na inicijativu klape „Medulin – Škerac“ koja nastavlja polustoljetnu tradiciju klapskog muziciranja u Medulinu. Šezdesetih godina prošlog stoljeća Medulinci na odsluženju vojnog roka u Splitu bivaju fascinirani osebujnošću klapskog zvuka te ga pionirski donose na tlo Istre. Ubrzo u Medulinu nastaje prva istarska klapa „Finera“, a potom i „Medulin“ koja se prvi puta na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu predstavila davne 1971.

Odgovori

Pin It on Pinterest