Uživajte u Jazz House-u i ovaj tjedan!

U nastavku vam donosimo raspored koncerata u Jazz House-u za razdoblje od 4.7. do 8.7. 2023.

4.7. STERPIN-KOLAREVIĆ QUARTET
Može se reći da je ovo pulski kvartet budući da su Branko Sterpin, Marco Quarantotto i Srđan Kuzmanović rođeni puležani koji i danas žive i rade u Puli, dok gitarist Srđan Kolarević rođen u Banja Luci,  živi u Mannheimu ali često boravi u Puli. Članovi kvarteta gaje strast prema interpretacijama jazz standarada i iskreno guštaju u zajedničkoj svirci. Marco Quarantotto studirao je jazz bubanj u Grazu a njegovim je stopama na studije otišla i nekolicina istarskih glazbenika među kojima i trubač
Branko Sterpin. Srđan Kolarević na istom je univerzitetu studirao prije spomenutog dvojca, i to jazz pjevanje ali uz pjevanje svira i gitaru. Basist Srđan Kuzmanović svoje je prve korake prema svijetu jazz glazbe napravio na ljetnoj jazz školi u Grožnjanu nakon čega strastveno prihvaća taj glazbeni izazov i sve je prisutniji na pulskoj jazz sceni.

5.7. ALDO FOŠKO COLLECTIVE
Mjesec dana nakon izdavanja novog albuma „This One Time“ koji nailazi na odličnu recepciju u medijima, Aldo Foško i njegov Collective prvi put nastupaju u novootvorenom jazz Houseu. Ovaj sekstet, koji uz Foška na bas klarinetu i klaviru čine virtuozni trubač Robert Mikuljan, ponajbolja hrvatska jazz pjevačica Alba Nacinovich, legendarni gitarist Spartaco Črnjarić te vrlo uigrana kastavska ritam sekcija koju čine Damjan Grbac na basu i Andy Cech na bubnjevima, u Jazz House donijeti će eklektičan i zanimljiv novi zvuk koji njeguje razne izričaje – od klasičnog swinga pa sve do slobodne improvizacije.

6.7. FAGIN-ROJNIĆ DUO
Dva pijanista, Carlos Fagin i Andrea Rojnić ponovno se udružuju kako bi isprepleli svoja glazbena stremljenja. Tijekom koncerta publika će imati priliku poslušati glazbene improvizacije nastale u trenutku, nekoliko jazz klasika u izvedbi dva klavira te originalne kompozicije.

7.7. FUSION DELUSION
U nešto drugačijoj postavi sa Carlosom Faginom na klavijaturama i talijanskim trombonistom Maxom Ravanellom groove će zasigurno biti tu sa moćnim dvojcem u ritam sekciji, Miroslavom Tovircem na basu i Dušanom Kranjcem na bubnjevima.

8.7. SPICE MELANGE
Ove subote u goste nam dolazi mladi trio. Radi se o glazbenicima koje okuplja riječki pijanist Ivor Lakić koji je tijekom studija na konzervatoriju u Trstu upoznao basistu Vida Luku Narea i bubnjara Fabricia Bertramia te Sa njima osnivao ovaj trio.

Odgovori

Pin It on Pinterest