Potpisan Ugovor o izradi projektne dokumentacije za POS stanove

U cilju nastavka provedbe Programa društveno poticane stanogradnje, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je provela otvoreni postupak javne nabave za usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju višestambene građevine na lokaciji Monte Serpo u Puli.

Kako je 23. lipnja 2023. godine protekao rok za žalbu na odluku o odabiru zajednice ponuditelja Trinas inženjering d.o.o. iz Osijeka i Trinas projekt d.o.o. iz Osijeka, u pulskoj Komunalnoj palači 6. srpnja 2023. godine potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije između APN-a i odabranog ponuditelja. Tom su se prilikom utvrdile jasne smjernice za projektiranje višestambene građevine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnica direktora APN-a pri Odjelu za ugovaranje zemljišta, izgradnju i prodaju stanova Josipa Tokić, direktor Trinas inženjeringa Ante Grubišić, pročelnik Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove Grada Pule Igor Jovin sa suradnicima.

Po završetku sastanka, sudionici su izvršili pregled lokacije kako bi se što detaljnije utvrdile sve njene posebnosti.

Podsjetimo, 16. ožujka 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Filip Zoričić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama APN Dragan Hristov potpisali su ključne dokumente za nastavak programa izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje u Puli za stanove na području Mjesnog odbora Busoler, u odvojku Šandaljske ulice.

Grad Pula uključio se u provedbeni program izgradnje stanova POS tijekom 2022. godine u cilju rješavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava, uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate, a planirana je gradnja još 50 do 60 stanova.

Od početka provedbe Programa društveno poticane stanogradnje 2001. godine do danas, APN je izgradio 7.524 stanova u 231 građevini. Od ukupnog broja navedenih stanova, u Istarskoj županiji je izgrađeno ukupno 421 stan i to na lokacijama: Bale 12 stanova, Buje 6 stanova, Buzet 12 stanova, Funtana 14 stanova, Fažana  12 stanova, Labin 41 stan, Novigrad 20 stanova, Pula 95 stanova, Rovinj 59 stanova, Umag 122 stana i Rovinj 28 stanova.

Odgovori

Pin It on Pinterest