Svečano otvorena Kuća za organizirano stanovanje Danica

Grad Pula-Pola dodijelio Centru za inkluziju i podršku u zajednici kuću na korištenje bez naknade na neodređeno vrijeme

Grad Pula-Pola dodijelio je kuću u svom vlasništvu  na adresi Coatova 18 na korištenje bez naknade na neodređeno vrijeme Centru za inkluziju i podršku u zajednici koja se sastoji se od jednog stana površine 34,00 četvorna metra i dvorišta površine 144,00 četvornih metara.

Centar je adaptirao i opremio kuću gdje će živjeti dvije osobe, Amir i Jadran, te je danas svečano otvorena.

Otvaranju su ime Grada Pula-Pola prisustvovali gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

“Svima koji dajete dio sebe onima kojima je to najpotrebnije je zapravo danas najveća radost. Ono što Grad može napraviti i raditi, to će uvijek napraviti i raditi. Ovo je najmanje što smo mi mogli napraviti. Zahvalan sam kolegici Sokolov i timu i svima u Gradu koji su bili angažirani da ova kuća pripadne vama, ali i vama što ste se potrudili, opremili i uredili prostor. Treba raditi i biti svakom čovjeku blizu. Budimo dobri ljudi i svaki dan radimo na sebi. Pomažimo onima kojima treba pa ćemo biti puno bolje društvo. Hvala medijima što su došli popratiti ovaj važan trenutak jer ovo su prave gradske priče. Ovo su priče što čine društvo i život boljim”, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula-Pola se vrlo konkretno uključio i brzo reagirao na potrebu, te kroz dodjeljivanje prostora za život, podržao ovaj oblik podrške svojih sugrađana s intelektualnim teškoćama.

Ozren Catela zahvalio je svima na dolasku, Gradu Puli, gradonačelniku Zoričiću, pročelnici Sokolov, Istarskoj županiji, Centru za socijalnu skrb i svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

„Nama je jako važan ovaj događaj danas. Privodimo kraju jednu veliku i lijepu stvar koju smo prije negdje godinu dana započeli kad smo zatražili prostor, što je vrlo brzo realizirano. Krenuli smo s uređivanjem i opremanjem. Danas smo pred jednim kvalitetnim prostorom za naša dva člana”, rekao je Ozren Catela.

Uređenje i opremanje izvršeno je vlastitim angažmanom osoblja i korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici te zahvaljujući projektu Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici koji se sufinancira sredstvima Europske unije i državnog proračuna.

Organizirano stanovanje je socijalna usluga kojom se osigurava stanovanje u stambenoj jedinici uz stalnu ili povremenu stručnu i drugu pomoć i potporu u osiguravanju osnovnih životnih potreba te socijalnih, radnih, kulturnih, obrazovnih, rekreacijskih i drugih potreba radi uspostavljanja i održavanja njihovih socijalnih uloga, izjednačavanja njihovih mogućnosti, poboljšanja kvalitete života, poticanja aktivnog i samostalnog življenja te socijalnog uključivanja, ovisno o potrebama korisnika.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici neprofitna je pravna osoba koja provodi inkluzivne socijalne usluge i aktivnosti u Istri s ciljem unapređenja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama: usluge organiziranog stanovanja, rehabilitacijske i socijalizacijske aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, zapošljavanje osoba s invaliditetom u zaštitnim i redovnim uvjetima, razvoja i provedbe aktivnosti inkluzivnog volontiranja, te pružanjem neformalnih programa edukacije za osobe s intelektualnim teškoćama i druge povezane dionike.

Odgovori

Pin It on Pinterest