Održan koncert “Odjeci glazbe” povodom Sv. Tome, zaštitnika grada Pule

U ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine, s početkom u 20.30 sati, u Zerostrasse tunelima održani su drugi po redu „Odjeci glazbe“, cjelovečernji koncert pulskog mješovitog zbora Cantus PoPuli koji djeluje od 2014. godine pod ravnanjem osnivačice, umjetničke voditeljice i dirigentice Tatjane Merkl.

Koncert je održan na dan Sv. Tome, zaštitnika grada Pule, te uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Pule, kojima su se članovi zbora zahvalili u pozdravnom govoru na pokroviteljstvu i podršci.

Zbor je svoj cjelovečernji koncert zamislio kao ugodno glazbeno druženje, a sudeći po brojnoj publici koja je svaku izvedbu popratila snažnim aplauzom, svoju su zamisao itekako ostvarili.

Cantus PoPuli i ove je godine pripremio uistinu raznovrstan repertoar. Publika je imala prilike čuti sakralne, folklorne, pop i rock pjesme, pa čak i opernu skladbu (,,Con te partiro“ koju su, prigodno, izveli zadnju po redu) te talijansku antifašističku pjesmu (,,Bella ciao“). Također, veliki dio repertoara sastojao se od vrhunskih aranžmana njihove maestre Tatjane Merkl.

Odgovori

Pin It on Pinterest