13.07. Puhački orkestar grada Pule održati će koncert na Forumu

Puhački orkestar grada Pule – Glazba i grad, četvrtak, 13. 07. 2023. u 21 sat na Forumu u Puli

Puhački orkestar grada Pule, koji ove godine obilježava 30. obljetnicu, održat će koncert u četvrtak 13. srpnja na pulskom Forumu, u 21 sat, pod ravnanjem dirigenta Branka Sterpina. Prvi je to u nizu od sedam ljetnih programa koje godinama na Forumu priređuje ova udruga, nekada u sklopu SAKUD-ovih Na ulicama i trgovima, a danas kao dio manifestacije Glazba i grad. Pokrovitelji manifestacije su Grad Pula i TZ grada Pule, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Pulski puhači nastupaju i u subotu ispred Arene, u 20.30, kao uvod u svečano otvorenje 70. Festivala igranog filma, s programom filmske glazbe.

PO grada Pule svojim se radom i repertoarom nadovezuje na dugu tradiciju limenih glazbi u svome gradu. Osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Surađuje s drugim orkestrima, udrugama i institucijama u kulturi, održava brojne koncerte i protokolarne nastupe – u koncertnim dvoranama, na ulicama i trgovima.

Danas, kao nerazdvojni dio života svoga grada, sa svojim sekcijama i mnogobrojnim ostvarenim programima, pravi je glazbeni centar sa sjedištem u Rojcu – zahvaljujući svima koji su u ova tri desetljeća u orkestar utkali svoje vrijeme, entuzijazam, znanje, vještinu i ljubav prema glazbi.

I ovom prilikom pozivaju buduće članove da im se pridruže.

U slučaju kiše koncert se neće održati.

Odgovori

Pin It on Pinterest